2019-01-19 00:11


Trump, ATAC la adresa Germaniei: Este PRIZONIERA Rusiei. Germania este controlată de Rusia

 |  13:44
Trump, ATAC la adresa Germaniei: Este PRIZONIERA Rusiei. Germania este controlată de Rusia

Preşedintele american Donald Trump a lansat miercuri un violent atac la adresa Germaniei, pe care o acuză că este ”prizoniera” Rusiei, pentru că ea cumpără de la Moscova ”o mare parte a energiei sale”, înaintea deschiderii unui summit NATO a Bruxelles.

”Germania este prizoniera Rusiei, pentru că ea îşi trage o mare parte din energia sa de la Rusia”, a declarat Trump la un mic-dejun de lucru cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg. ”Ei plătesc miliarde de dolari Rusiei, iar noi trebuie să-i apărărm contra Rusiei (...). Asta nu e normal”, a mai spus preşedintele american.

”Germania este total controlată de Rusia”, a repetat preşedintele american. ”Ei trag 60% din energia lor din Rusia. Eu cred că este un lucru rău pentru NATO, care nu ar trebui să se producă”, a continuat el într-o diatribă contra Germaniei.

Trump i-a atacat şi pe membrii NATO care ”nu plătesc ceea ce ar trebui” în cheltuielile lor militare. ”Noi protejăm Germania, Franţa... Noi protejăm toate aceste ţări”, a insistat el, apreciind că Statele Unite ”plătesc mult prea mult”.

”Este disproporţionat şi nedrept faţă de contribuabilii Statelor Unite”, a tunat el.

Preşedintele american nu a încetat să le ceară europenilor să îşi sporească cheltuielile militare, pentru a-şi respecta angajamentul de a le ridica la 2% din PIB până în 2024. Cheltuielile militare ale Statelor Unite au reprezentat în 2018 aproape 70% din cheltuielile militare totale ale NATO.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-11

TAGURI: donald trump, rusia, germania, nato,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...