2019-01-18 12:34


TRUMP, despre întâlnirea cu PUTIN: „ A fost EXTRAORDINARĂ!”. Despre ce au vorbit cei doi lideri timp de două ore

 |  14:30
TRUMP, despre întâlnirea cu PUTIN: „ A fost EXTRAORDINARĂ!”. Despre ce au vorbit cei doi lideri timp de două ore

Preşedintele american Donald Trump a descris sâmbătă întâlnirea cu omologul său rus Vladimir Putin drept „extraordinară”, în prima sa declaraţie după discuţia de peste două ore ce a avut loc vineri, relatează Associated Press, preluată de News.ro.

Reuniunea cu Putin, prima a lui Trump faţă în faţă cu liderul de la Kremlin, a fost punctul central al deplasării preşedintelui american în Polonia şi Germania. Însă cele două părţi au oferit explicaţii diferite privind ceea ce s-a întâmplat.

Secretarul de Stat Rex Tillerson a spus că Trump şi Putin au avut o discuţie „robustă şi îndelungată” în legătură cu presupusa interferenţă rusă în alegeri, dar că liderul de la Kremlin a negat orice implicare.

Omologul său rus, Serghei Lavrov, a declarat că Trump a acceptat asigurările oferite de Putin, potrivit căruia Moscova nu s-a amestecat în alegerile americane. SUA au contrazis această afirmaţie.

„Cred că preşedintele se concentrează, pe bună dreptate, asupra modului în care putem trece peste ceea ce ar putea fi un dezacord de nerezolvat în această etapă”, a spus Tillerson, care a luat parte la reuniune alături de Lavrov.

Atât ruşii, cât şi americanii au insistat asupra faptului că întâlnirea Trump-Putin a fost „constructivă”, cordială, iar subiectele acoperite au fost ample, de la securitate informatică la Coreea de Nord.

“Cei doi lideri s-au conectat foarte repede”, a spus Tillerson.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-08

TAGURI: putin, trump, intalnire, extraordinar, lideri, sua, rusia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...