2019-03-26 00:25


TRUMP l-a trimis pe PENCE să liniștească Europa: „Suntem de neclintit în NATO!”

 |  12:11
TRUMP l-a trimis pe PENCE să liniștească Europa: „Suntem de neclintit în NATO!”

Vicepreședintele american Mike Pence a căutat sâmbătă să-i liniștească pe aliați, spunând că Administrația Trump va susține NATO și va fi alături de Europa, chiar și atunci când ea caută noi căi de a coopera cu Rusia, relatează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

''Președintele mi-a cerut să fiu aici astăzi (...), pentru a transmite mesajul că Statele Unite susțin în mod ferm NATO și că vom fi de neclintit în angajamentul nostru față de Alianța atlantică'', a declarat Pence la Conferința pentru securitate de la Munchen, la încheierea unei săptămâni de eforturi americane în scopul de a-i liniști pe aliații occidentali.

În cadrul primului discurs major de politică externă al noii administrații de la Casa Albă, Pence i-a avertizat pe aliați că trebuie să-și achite contribuția pentru susținerea NATO. 

Referitor la Rusia, Pence a afirmat că ea trebuie să respecte acordurile de pace de la Minsk și să procedeze la o detensionare a situației din estul Ucrainei.

''Statele Unite vor continua să țină Rusia responsabilă, chiar dacă noi căutăm un nou teren comun. Președintele Trump crede că se poate găsi'', a spus Pence.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-18

TAGURI: mike pence, donald trump, rusia, nato, munchen, europa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...