2019-02-23 18:05


Trump nu se dezminte: SUA anunță RETRAGEREA dintr-un tratat istoric

 |  16:23
Trump nu se dezminte: SUA anunță RETRAGEREA dintr-un tratat istoric

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a anunțat retragerea Statelor Unite din tratatul de dezarmare nucleară INF, un eveniment care deschide o perioadă de incertitudine pentru Uniunea Europeană, potrivit AFP. Americanii au luat decizia după ce au acuzat Rusia că încalcă prevederile Acordului 1987.

"Tratatul INF a fost încălcat de Rusia iar apelurile lansate în ultimele 60 de zile pentru mai multă transparență și mai multe informații nu au dus nicăieri", a afirmat vineri șeful diplomației germane Heiko Maas, de la București, unde participă de joi la o reuniune informală cu omologii săi din UE.Heiko Maas a făcut naveta între Moscova și Washington în ultimele săptămâni pentru a încerca să salveze tratatul privind armele nucleară cu rază medie de acțiune, care interzice rachetele cu raze între 500 și 5.500 km. 

Intervalul de timp impus Rusiei de către aliați pentru a renunța la noul său sistem de rachete dezvoltat, potrivit Occidentului, prin încălcarea tratatului, expiră sâmbătă. 

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, sosit joi la București, a reamintit că decizia americană marchează începutul unui proces."Începând cu 2 februarie, americanii vor lansa procedura de retragere și aceasta va dura 6 luni, ceea ce oferă încă Rusiei oportunitatea de a se conforma obligațiilor sale", a explicat el.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-02-01

TAGURI: sua, tratat de dezarmare nucleare inf, mike pompeo, rusia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
01 Feb 2019

daca nimeni nu respecta regulile de circulatie si trece pe rosu si asa mai departe....de ce sa respecte doar unii? Trump nu e prost,a inteles ca nimeni nu respecta nimic din ce au semnat,totul e doar circ si tiganie iar in spatele scenei toti dezvolta arme nucleare interzise mai ales AUSTRIA impreuna cu NORD KOREEA Atunci baieti sunteti pe cont propriu...sa va faceti bors cu GHITA siUDREA..sa va apere ei de rachetele balistice ca le-ati dat zeci de miliarde de euro sa spele in PANAMA si DUBAI Pana una alta USA va da la MUIE..si bine face...BRAVO TRuMP...FUCK THE SWAMP
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...