2018-11-18 07:58


Trump preia conducerea Pentru prima dată în șase luni, sondaje defavorabile lui Clinton

 |  18:55
Trump preia conducerea Pentru prima dată în șase luni, sondaje defavorabile lui Clinton

Candidatul republican la funcţia de preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, are un avans de 1% faţă de adversara democrată, Hillary Clinton, pentru prima dată în ultimele şase luni, în contextul noii anchete a FBI în scandalul emailurilor, conform unui nou sondaj ABC News / Washington Post, citat de Mediafax.

Potrivit sondajului, efectuat de Institutul Langer Research Associates la comanda ABC News / Washington Post, 46% dintre alegători ar urma să voteze cu Donald Trump, iar 45% din Hillary Clinton.

Ultima dată când Donald Trump avea un avans în acest tip de sondaj în faţa lui Hillary Clinton a fost în luna mai. Gary Johnson, candidatul Partidului Libertarian, are 3%, iar Jill Stein, de la Partidul Verzilor, 2%.

În urmă cu două zile, în acelaşi sondaj, Hillary Clinton avea un avans de 1%.

Modificarea raportului în preferinţele de vot pare a fi rezultatul deciziei FBI de a efectua o nouă investigaţie în cazul emailurilor private utilizate de Hillary Clinton în calitatea de secretar de Stat.

Republicanul recunoaște că nu a plătit impozitele

Candidatul republican la preşedinţia SUA a recunoscut că nu a plătit impozitul pe venit ani la rând, acesta insistând că valorifică mecanisme legale de evitare a plăţii, disponibile oricărui miliardar, informează The Independent. În schimb Donald Trump o acuză pe Hillary Clinton că nu a anulat mecanismele legale de evitare a plăţii taxelor, în perioada când aceasta ocupa funcţia de Secretar de Stat al SUA.

Noi documente demonstrează cum la începutul anilor 1990, în timp ce încerca să evite falimentul, Trump nu a declarat sute de milioane de dolari, folosindu-se de o manevră de evitare a plăţii, recomandată de avocaţii acestuia. Serviciul de venit intern, manevra care i-a permis lui Trump să evite plata taxelor, ar fi fost cel mai probabil considerată improprie, în cazul în care acesta ar fi fost evaluat într-un potenţial caz de fraudă.

Datorită acestei manevre de evitare a plăţii, care a fost mai târziu scoasă în afara legii de către Congresul american, Trump a evitat plata impozitului pe sute de milioane de dolari. Aceasta este doar o presupunere, dat fiind faptul că Trump a refuzat să elibereze declaraţia de venituri, încălcând astfel o practică urmată de fiecare candidat la preşedinţia SUA, vreme de zeci de ani.

Publicaţia americană New York Times a anunţat că experţi pe care i-a angajat pentru a analiza declaraţia de avere a lui Trump din anul 1995 au spus că legislaţia fiscală, care este în mod special avantajoasă pentru cei bogaţi, i-ar fi permis lui Trump să se folosească de pierderea raportată de 916 milioane de dolari pentru a anula plata unui impozit pe venit echivalent pentru o perioadă de 18 ani. Echipa de campanie a lui Trump a reacţionat faţă de materialul publicat de The New York Times, subliniind că documentul care stă la baza acestuia a fost obţinut în mod ilegal şi că ziarul american îşi coordonează acţiunile în linie cu campania prezidenţială a rivalei democrate Hillary Clinton.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-01

TAGURI: donald trump, conducere, sondaj, hillary clinton
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...