2019-03-26 02:20


TRUMP, sfidat de CONGRESMENI chiar înainte de inaugurare. Vezi cum a ripostat pe TWITTER

 |  19:33
TRUMP, sfidat de CONGRESMENI chiar înainte de inaugurare. Vezi cum a ripostat pe TWITTER

Cel puţin opt membri ai Congresului au anunţat că vor boicota învestirea lui Donald Trump, unii dintre ei citând probe potrivit cărora ruşii l-ar fi ajutat să fie ales preşedinte, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty, citat de News.ro.

”Eu nu-l văd pe acest preşedinte-ales ca pe un preşedinte legitim”, a declarat reprezentantul democrat John Lewis din Georgia, un lider al mişcării pentru drepturi civile, pentru emisiunea NBC "Meet the Press", interviu care urmează să fie difuzat duminică.

 ”Eu cred că ruşii au participat cu ajutarea ca acest om să fie ales. Iar ei au ajutat la distrugerea candidaturii lui Hillary Clinton”, a declarat Lewis, referindu-se la rapoarte ale serviciilor americane de informaţii care acuză Rusia de interferenţă în alegerile americane prin atacuri informatice şi alte mijloace cu scopul de a-l ajuta pe Trump să obţină victoria pe 8 noiembrie.

Şi alţi congresemni au anunţat că intenţionează să nu participe la ceremonia de învestire a lui Trump.

Între ei se află reprezentanţii Raul Grijalva, Nydia Velazquez, Barbara Lee, Earl Blumenauer, Katherine Clark, Jared Huffman şi Luis Gutierrez.

Mulţi dintre ei au evocat ”lipsa de respect” a lui Trump faţă de femei, minorităţi şi străini între motivele care i-au determinat să boicoteze ceremonia de pe 20 ianuarie.

„Ar face mai bine să-și vadă de circumscripția lui!

La rândul său, preşedintele-ales Donald Trump, care se instalează peste şase zile la Casa Albă, a ripostat sâmbătă după ce reprezentantul democrat John Lewis a anunţat că nu va asista la ceremonia de învestire deoarece îl consideră ilegitim, relatează AFP, citată de News.ro.

”Parlamentarul John Lewis ar face mai bine să-şi petreacă timpul ocupându-se de circumscripţia sa, care este într-o situaţie teribilă şi care se dezintegrează (ca să nu mai spun că este infestată de crimă) în loc să se plângă fals de rezultatele alegerilor. Vorbe, vorbe, vorbe - nu fapte şi nici rezultate. Trist!”, a scris, pe Twitter, viitorul preşedinte.

Este pentru prima dată când Lewis nu va asista la o învestire prezidenţială de când a fost ales, în urmă cu 30 de ani, în Camera Reprezentanţilor, reprezentând Georgia (sud-est).

Foştii preşedinţi George W. Bush, Bill Clinton şi Jimmy Carter au anunţat că vor asista la învestire, aşa cum este tradiţia. Hillary Clinton, adversara lui Trump din timpul campaniei pentru prezidențiale, a confirmat și ea că va participa la ceremonie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-14

TAGURI: donald trump john lewis congresmen boicot investire, hillary clinton, ilegitim
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...