2018-12-11 20:14


Trupele nigeriene au eliberat alte 234 de femei şi fete din tabere Boko Haram

 |  15:53
Trupele nigeriene au eliberat alte 234 de femei şi fete din tabere Boko Haram

Trupe nigeriene au eliberat alte 234 de femei şi fete, în Pădurea Sambisa, un fief al grupării islamiste radicale Boko Haram, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei nigeriene.

Însă era neclar dacă printre aceste ostatice eliberate joi se află "fete de la Chibok", relatează CNN.

În total 219 eleve din Chibok, o localitate din statul nigerian Borno, au fost răpite la 14 aprilie 2014 de Boko Haram ("Educaţia occidentală este interzisă"). Răpirea a provocat o mişcare pe reţelele de socializare, #BringBackOurGirls.

Gruparea teroristă nigeriană Boko Haram şi-a schimbat în aprilie numele în Provincia Africa de Vest a Statului Islamic (ISWAP) şi a lansat o nouă ofensivă asupra forţelor guvernamentale, scrie Mediafax.

Aproximativ 450 de femei şi fete au fost salvate săptămâna aceasta, după ce forţele armate nigerine au declanşat o operaţiune de căutare a taberelor Boko Haram în Pădurea Sambisa (nord-est). Aproximativ 300 de fete şi femei au fost eliberate în aceeaşi zonă marţi.

Operaţiunea militară continuă pe mai multe fronturi, iar eforturile se concentrează asupra eliberării ostaticilor şi distrugerii taberelor grupării, a anunţat generalul Chris Olukolade, citat într-un comunicat.

Femeile şi copiii salvaţi joi au fost evacuaţi, alături de alţi foşti ostatici, supuşi unor verificări în vederea stabilirii identităţii, a precizat Olukolade.

Boko Haram urmăreşte să impună sharia în Nigeria, o ţară cu o populaţie majoritar musulmană, concentrală în nord, în timp ce în sud locuiesc creştini.

Peste 2.000 de femei şi fete au fost răpite de islamişti din cadrul Boko Haram începând de anul trecut, potrivit Amnesty International.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-02

TAGURI: trupe, nigeriene, boko, haram, padurea, sambisa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...