2018-12-15 13:29


Trupele implicate în uciderea lui Bin Laden au fost decimate

 |  21:00
Trupele implicate în uciderea lui Bin Laden au fost decimate

Forţele NATO au suferit cea mai mare pierdere de vieţi omeneşti în urma unui singur incident de la începutul operaţiunilor din Afganistan. Treizeci de membri ai trupelor americane speciale SEAL şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui elicopter în urma unui atac cu rachetă al talibanilor, conform The Telegraph.

Surse din armata Statelor Unite au precizat că soldaţii americani care au murit făceau parte din aceeaşi unitate care a fost trimisă să-l ucidă pe Osama bin Laden, însă „este puţin probabil” ca printre victime să se afle chiar militari care au participat la operaţiunea de lichidare a fostului lider terorist, precizează BBC. Pe lângă cei 30 de militari ai trupelor speciale americane, alţi şapte membri ai commando-urilor afgane şi un interpret civil care se aflau în elicopter şi-au pierdut viaţa. Preşedintele Barack Obama ţinut să evoce „sacrificiile enorme făcute de militarii implicaţi în toate teatrele de operaţiuni” în care Statele Unite desfăşoară trupe.

Cel mai mare dezastru al trupelor NATO din Afganistan survine la puţin timp după ce autorităţile afgane au preluat pentru prima dată controlul pentru administrarea unei regiuni din ţară. În ultima perioadă, talibanii au reuşit o serie de lovituri care pun în dubiu viitorul Afganistanului după retragerea programată a trupelor, în 2014. Moartea fratelui preşedintelui Hamid Karzai, precum şi decesul primarului din Kandahar au fost două episoade care au zdruncinat în ultimele săptămâni încrederea forţelor aliate că vor reuşi să înfrângă rezistenţa talibană cu uşurinţă după eliminarea lui Osama bin Laden.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-02-10
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...