2018-12-13 16:23


Turcia porneşte războiul în Siria

 |  18:00
Turcia porneşte războiul în Siria

Guvernul de la Ankara se pregăteşte să trimită în decembrie peste 10.000 de soldaţi în Siria în cadrul unei vaste operaţiuni militare terestre împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

Obiectivul misiunii este crearea de zone de securitate în nordul Siriei, scrie joi cotidianul proguvernamental turc Yeni Safak, citat de agenţia EFE.

Întrucât ofensiva trupelor siriene şi bombardamentele americane şi ruse împing jihadiştii către graniţa turcă, planul de operaţiuni avut în vedere de Ankara menţionează pătrunderea trupelor turce pe o distanţă de până la 46 de kilometri pe teritoriul Siriei, în şapte provincii ale acestei ţări.

Operaţiunea terestră ar urma să conducă şi la crearea de zone de securitate în nordul Siriei, unde vor putea rămâne refugiaţii, aceasta fiind şi soluţia propusă de guvernul de la Ankara pentru a opri exodul migranţilor către Europa.

Planul include crearea a 6 tabere de refugiaţi, a 11 baze logistice şi 17 'puncte de securitate', iar pentru crearea acestor facilităţi Turcia ar urma să solicite ajutor economic ţărilor din G20, dar şi Uniunii Europene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-12

TAGURI: turcia, razboi, siria, stat islamic
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...