2018-11-16 20:55


Turcia s-ar putea RETRAGE din NATO. Oficial de la Ankara: Această organizație ...

 |  10:45
Turcia s-ar putea RETRAGE din NATO. Oficial de la Ankara: Această organizație ...

Yalcin Topcu, şeful de cabinet al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a declarat, luni, că Turcia ar putea să reconsidere statutul de membru NATO, afirmând că Alianţa a avut numeroase atitudini ostile faţă de Ankara, relatează NY Times şi Anadolu, conform Mediafax.

Topcu a precizat că este timpul ca Parlamentul de la Ankara să reconsidere statutul de membru al Alianţei Nord Atlantice.

”Această organizaţie, care are tot felul de atitudini ostile faţă de un membru al său (Turcia - n. red.), nu este obligatorie pentru noi. Prezenţa marii naţiuni turce în această organizaţie a început să fie pusă sub semnul întrebării”, a declarat şeful de cabinet al preşedintelui turc.

Săptămâna trecută, Turcia a decis să îşi retragă cei 40 de militari dintr-un exerciţiu NATO desfăşurat în Norvegia, după ce fondatorul naţiunii, Mustafa Kemal Ataturk, şi Erdogan au fost incluşi pe lista ţintelor inamice. Ulterior, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO şi-a prezentat public scuze, însă preşedintele turc le-a respins.

Turcia are a doua cea mai mare armată din NATO, după Statele Unite, şi are frontiere comune cu Siria, Irak şi Iran, aspect ce o transformă într-un partener important al Alianţei Nord-Atlantice. În ultimul timp, liderii de la Ankara au început să se îndepărteze de NATO şi de UE, aspect ce a alarmat Occidentul.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-21

TAGURI: turcia, nato, retrage, ankara
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
21 Noi 2017

""aspect ce a alarmat occidentul"___--------___Nici pomeneala de asa ceva, occidentul (alaturi de USA) " e un zid/, care nu se-nfricoseaza,/ De-a ta faima Baiazid!".E destul de suspect ca pe lista inamicilor a fost pus si fondatorul natiei turce9actuale) cat si cel prezent, aceasta s-a facut cu buna-stiinta, NOTO a inteles de mult ca Turcia(erdoganizata) nu este sub nicio forma compatibila cu oocidentu, iar acum au transmis acest mesaj "gresit", iar Turcia, pur-si-simplu, l-a receptionat pe frecventa corecta, insa joaca si ei la modul "cu manusi"(deocamdata nu prea isi permit altfel-atunci cand?) si joaca ultimul rol al actorului faimos, care -dand dovada si de ceva intelepciune- se retrage in culmea glorie, tocmai pentru a castiga in timp si in posteritate, altfel, incet-incet va fi impins la marginea show-business-ului si va fi mult mai urat...Pur-si-simplu, Turcia intelege ca nu poate fi partener pe deplin, al occidentului si vrea sa se retraga -la "voia" sa- decat sa fie data afara...Situatia este foarte buna insa pentru celelalte tari din zona(inclusiv Romania), in final(20-50 de ani) daca Turcia va continua cu acest tip de conducere, risca sa piarda piciorul european al Istambulului, si chiar fara nicio despagubire...
LEVST.
21 Noi 2017

Achiziţia sistemului de rachete Patriot, APROBATĂ Acum 3 min (...)____------_____Nici nu am terminat de scris comentariul de mai sus, ca a si aparut replica factuala a ce spuneam....Probabil ca si Bulgaria si Grecia "se gandesc" sa faca ceva achizitii...
Random imageUltimele stiri


loading...