2018-12-12 15:09


Ucraina, Georgia și Republica Moldova, fără perspective de integrare în UE

 |  08:01
Ucraina, Georgia și Republica Moldova, fără perspective de integrare în UE

Reuniunea Parteneriatului Estic s-a încheiat fără a oferi perspective clare de integrare în Uniunea Europeană pentru Republica Moldova, Georgia și Ucraina. Liderii europeni au evitat să mai vorbească despre extinderea Uniunii în spațiul fost sovietic.

Solicitărilor autorităților din Ucraina, Georgia și Republica Moldova de a primi o recunoaștere explicită din partea UE a candidaturilor la integrare au rămas fără răspuns. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a afirmat la reuniunea Parteneriatului Estic că Uniunea Europeană urmărește îmbunătățirea în timp a relațiilor sale cu statele din Europa de Est care vor să adere. „Parteneriatul nostru şi summitul de la Riga nu sunt despre decizii cruciale sau despre asumarea unor paşi uriaşi; relaţiile noastre sunt construite pe voinţă liberă, respect şi egalitate. Relaţia noastră va merge înainte pas cu pas”, a spus fostul premier polonez.

Arseni Iațeniuk, șeful Guvernului de la Kiev, ceruse în mod expres liderilor europeni să insiste asupra continuării extinderii spre estul continentului și să nu se mai teamă de Moscova, relatează Mediafax. „Nu vă temeţi de Rusia. Rusia trebuie să se teamă de voi, de noi toţi. Nu vă temeţi de cuvântul «extindere». Cu cât suntem mai mulţi, cu atât suntem mai puternici, cu atât vom avea mai mult succes şi mai multe oportunităţi pentru naţiunile noastre”, a declarat politicianul ucrainean.

Uniunea Europeană a semnat anul trecut acorduri de asociere cu Republica Moldova, Georgia și Ucraina.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-23

TAGURI: ucraina, georgia, republica, moldova, integrare, ue, riga, donald, tusk, arseni, iateniuk, kiev
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
23 Mai 2015

acum inteleg eu de ce marioneta mafiei ucrainienilor numitul BRAUN(OWICS) AKA BASESCU si-a permis sa spuna despre DONALD TUSK ca e "servitorul Germaniei"..............deoarece nu face parte din mafia politica respectiva Oricine stie ca "Ucraina" in limba rusa inseamna "FASIA DE FRONTIERA"....iar STALIN a transformat fasia de frontiera a URSS intr-o gubernie sovietica,anexand teritorii furate de la Romania,Polonia,Ungaria si lipindu-le la marginea URSS.....iar "FASIA DE FRONTIERA" s-a umflat dupa 1944 cu acele teritorii furate europenilor devenind aceasta tara-problema care vrea sa introduca koktailurile Molotoiv si asasinatele mafiote in Europa Ce a venit bun de la ucrainieni???Eu nu am vazut decat traficanti de tigari,arme si droguri,foarte bine protejati de securistii lui Magureanu-Ilici si asociati la tot felul de mafii transnationale care au terorizat nonstop Europa Cateva exemple ar fi mega-transporturile de arme ale lui Viktor Bout din Kiev-Ucraina in "colaborare" cu oligarhii moldoveni si "tovarasii pretenari" (generalii teroristi ai lui Magureanu) care au umplut toata Africa de armament provenit de la Kiev din fostele baze militare URSS Bineinteles aceiasi indivizi fac trafic si cu materiale radioactive....chiar pe teritoriul Romaniei...tara eterna si fascinanta de sub Carpati care a fost furata de mafioti in urma cu 25de ani
Random imageUltimele stiri


loading...