2018-06-25 20:48


UPDATE. Stare de urgență locală declarată în statul american VIRGINIA. Lupte de stradă între NAȚIONALIȘTI albi și manifestanți ANTIRASIȘTI

 |  21:02
UPDATE. Stare de urgență locală declarată în statul american VIRGINIA. Lupte de stradă între NAȚIONALIȘTI albi și manifestanți ANTIRASIȘTI

UPDATE. Președintele american Donald Trump a condamnat sâmbătă violențele care au izbucnit între naționaliști albi și contramanifestanți în orașul Charlottesville, din statul Virginia, informează Reuters, AFP și EFE. "Trebuie să fim TOȚI uniți și să condamnăm tot ceea ce reprezintă ura. Nu este loc pentru acest tip de violență în America. Haideți să fim uniți", a scris Trump pe contul său de Twitter.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Autoritățile din domeniul securității din Charlottesville, statul american Virginia, au declarat sâmbătă starea de urgență locală după izbucnirea unor ciocniri între naționaliști albi și manifestanți antirasiști la un miting privind înlăturarea unui monument în onoarea unui general din perioada războiului civil, informează dpa, citată de Agerpres.

Oficialitățile statului Virginia au declarat ilegală demonstrația naționaliștilor albi "Unite the Right" (Uniți dreapta), după ce în urma violențelor cel puțin două persoane au fost rănite. 

Naționaliștii albi au organizat mai multe mitinguri pentru a-și exprima protestul față de planurile edililor de a retrage o statuie a generalului confederat Robert E. Lee. 

Starea de urgență locală vizează două jurisdicții din centrul Charlottesville, oraș universitar situat la circa 187 kilometri sud-vest de Washington. Autoritățile au avertizat cetățenii să stea departe de cele două zone unde sunt strânși militanți din ambele tabere. 

Guvernatorul Terry McAuliffe a decretat la rândul său starea de urgență pentru a ajuta statul să controleze violențele din Charlottesville. Potrivit CNN, forțele Gărzii Naționale din statul Virginia au fost convocate. Decretarea stării de urgență locală permite autorităților să solicite resurse suplimentare în caz de necesitate, a scris pe Facebook departamentul de poliție din Charlottesville. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-14

TAGURI: natinalisti albi, unite the right, virginia, charlottescille, virginia, robert lee, antirasisti, stare de urgenta

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova