2019-03-18 18:09


Ultima oră! Washington Post: Coreea de Nord ar ascunde ACTIVITĂȚI NUCLEARE

 |  12:09
Ultima oră! Washington Post: Coreea de Nord ar ascunde ACTIVITĂȚI NUCLEARE

Coreea de Nord, care s-a angajat în cadrul unui summit istoric să se îndrepte spre denuclearizare, ar încerca în prezent să ascundă activităţi nucleare de Statele Unite, conform unor informaţii publicate sâmbătă de Washington Post şi preluate de AFP.

Indicii obţinute după summitul de la 12 iunie între preşedintele american Donald Trump şi liderul nor-coreean Kim Jong Un par să dovedească existenţa unor centre secrete de producţie şi dezvoltare de metode destinate a disimula fabricarea de arme nucleare, a scris cotidianul, citând oficiali americani sub acoperirea anonimatului.

Conform acestor surse citate de Washington Post, Coreea de Nord intenţionează să păstreze o parte din stocul său de materiale nucleare şi de centre de producţie ascunzându-le de SUA.

Acest lucru ar însemna că Phenianul urmăreşte să îşi continue programul său nuclear, deşi s-a angajat faţă de Washington să se îndrepte spre denuclearizare.

La summitul de la 12 iunie din Singapore cu Trump, Kim s-a angajat să acţioneze în direcţia denuclearizării Peninsulei Coreene.

Însă modalităţile unei astfel de denuclearizări nu au fost definite clar. Summitul nu a dus la stabilirea unui calendar exact privind distrugerea arsenalului nuclear nord-coreean.

Vineri, postul american de televiziune NBC a relatat, citând oficiali rămaşi sub protecţia anonimatului ai serviciilor de informaţii, că Phenianul şi-ar spori producţia de combustibil nuclear destinat armelor atomice şi că acest lucru s-a produce în câteva centre ascunse.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-01

TAGURI: Washington PosT, Coreea de Nord, activitati nucleare,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HORUS
01 Iul 2018

manipulare ordinara prin media !Imi amintesc de "armele de distrugere in masa " inexistente ale Irakului,cu care prilej au murit milioane de nevinovati atacati de SUA!Libia ce arme a mai avut de a ti distruso?!
IPOCRIțI AMERICANII !
01 Iul 2018

Adică ei să fută pe toată lumea, dar pe ei....NIMENI! Obligă pe toată lumea să nu mai importe din Iran petrol, de parcă toată lumea trebuie să aibă o problemă cu Iranul, cum au ei! Va veni și vremea lor, nu mă îndoiesc de asta! Deocamdată se bazează pe jegoșii ăia extratereștrii alături de care fac experiențe și avansează dpdv tehnologic...
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...