2018-12-13 04:17


Ultimatum pentru Merkel. Aliații din coaliția guvernamentală cer reducerea numărului imigranților

 |  20:31
Ultimatum pentru Merkel. Aliații din coaliția guvernamentală cer reducerea numărului imigranților

Uniunea Creștin-Socială (CSU), aliată cu partidul Angelei Merkel (Uniunea Creștin-Democrată - CDU) îi cere ultimativ cancelarului ca până în martie să reducă afluzul de refugiați, altfel se va confrunta cu o revoltă deschisă în cadrul alianței politice conservatoare, după cum a declarat luni Edmund Stoiber, fostul premier al Landului Bavaria și unul dintre liderii importanți ai CSU, citat de DPA. Stoiber nu a precizat dacă Angela Merkel va fi îndepărtată de pe poziția de cancelar dacă nu aplică planuri de reducere a numărului imigranților. În martie vor avea loc alegeri în trei landuri și rezultatul lor va fi un semn privind sprijinul pentru Merkel. Stoiber a mai declarat că frontiera de la Sud a Germaniei, cu Austria, ar trebui să fie închisă pentru a pune stavilă fluxului de imigranți.

Tot mai mulți parlamentari membri ai alianței critică politica de deschidere pentru refugiați a lui Merkel care a permis intrarea în Germania a peste 1,1 milioane de imigranți musulmani în 2015.

Și social-democrații (SPD), de asemenea membri ai coaliției guvernamentale, au criticat politica lui Merkel. Ministrul Economiei Sigmar Gabriel, președintele SPD, a declarat că până la începutului verii ar trebui să se contureze o soluție europeană pentru criza imigranților. Declarația sa a fost considerată de unii drept un ultimatum la adresa lui Merkel.

Dar cancelarul a răspuns tot luni, prin Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului, că „a luat notă” de criticile aliaților săi din coaliția guvernamentală, dar decizia sa este de a continua politica de deschidere de până acum. În plus, Merkel lucrează mai departe la găsirea unei strategii europene, în combinație cu măsuri naționale, a mai transmis Seibert.

Potrivit purtătorului de cuvânt, cancelarul Merkel va avea o întâlnire cu CSU în care le va vorbi despre „agenda sa clară de sarcini naționale și europene” și pentru a le reitera obiectivul Guvernului său: „integrarea celor care au dreptul să rămână în Germania și repatrierea celor care nu au perspective să rămână”.

Seibert a mai precizat că măsurile europene pe care le are Merkel în vedere sunt consolidarea protecției frontierelor externe ale UE și îmbunătățirea sistemului de expulzare a celor cărora le-a fost respinsă cererea de azil, efectul acestora fiind reducerea semnificativă a numărului de imigranți.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-18

TAGURI: ultimatum, angela merkel, aliati, numar imigranti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ISTORIA SE RAZBUNA
18 Ian 2016

Ai distrus Europa si concediile cetatenilor . Dar si violarea femeilor , debandade , tilhari , distrugerea tari . Veche activista Comunista U T C din vechia R D Germana .
Random imageUltimele stiri


loading...