2019-03-25 12:03


Un bărbat a provocat o EXPLOZIE în faţa Ambasadei SUA la Beijing

 |  12:18
Un bărbat a provocat o EXPLOZIE în faţa Ambasadei SUA la Beijing

Un tânăr a provocat joi o explozie în faţa Ambasadei Statelor Unite la Beijing, fără să rănească pe altcineva în afară de el, potrivit poliţiei, însă martori vorbesc despre o deflagraţie violentă şi despre mult fum, relatează AFP.

Suspectul, în vârstă de 26 de ani, originar din regiunea autonomă Mongolia Interioară (nord), a aprins către ora locală 13.00 (8.00, ora României), un dispozitiv exploziv de mici dimensiuni, care ”semăna cu o petardă”, a anunţat Biroul Securităţii Publice al capitalei într-un comunicat.

Bărbatul, care s-a rănit la mână, a fost spitalizat, fără ca viaţa să-i fie în pericol, a adăugat poliţia, precizând că nicio altă persoană nu a fost rănită în explozie, scrie news.ro.

”S-a auzit o explozie destul de puternică, spre ora (locală) 13.00. Am ieşit în stradă, dar poliţia a instituit foarte rapid un perimetru de securitate”, a declarat pentru AFP un salariat de pe aceeaşi stradă.

”Se putea vedea un obiect acoperit cu o pătură”, a adăugat el, precizând că este vorba despre un ”obiect” şi nu despre un corp.

În imagini şi videoclipuri puse postate pe Internet se poate vedea fum care se ridica din exteriorul vastului complex diplomatic, în timp ce forţe de ordine izolau zona.

Ambasada Statelor Unite a confirmat într-un comunicat că o ”explozie” a avut loc în spaţiul public, în exteriorul complexului.

”Un individ a detonat o bombă”, a declarat un purtător de cuvânt, citând un reprezentant al securităţii ambasadei.

Către ora 6.40 GMT (9.40, ora României), liniştea a revenit la faţa locului, unde a rămas un important dispozitiv, potrivit unor jurnalişti AFP.

”Un pic după ora (locală) 13.00, a avut loc o enormă explozie. Eu nu am văzut exact ceea ce s-a întâmplat, însă nu am avut cum să ratez detonarea puternică, zgomotul şi tot fumul”, a declarat o chineză care stătea la coadă să intre în ambasadă, în cadrul unei cereri de viză.

”Era fum peste tot. Ei au spus că era cineva care avea exploziv în mână. Am auzit oameni spunând că mâinile i-au fost puternic afectate”, a adăgat era.

În cartierul diplomatic în care a avut loc incidentul, în nord-vestul capitalei, se află de asemenea ambasadele Israelului, Franţei şi Indiei.

Ambasada Franţei a îndemnat la ”o mare atenţie”.

Atentate cu bombă nu sunt excepţionale în China. Anul trecut, un tânăr în vârstă de 22 de ani, care suferea potrivit autorităţilor de o boală nervoasă, a detonat o bombă artizanală în faţa unei grădiniţe, în estul ţării, omorând opt persoane şi rănind alte 65.

Expresia ”ambasada americană” era cenzurată joi pe motorul de căutare al platformei de microblogging Weibo, ”Twitter”-ul chinez.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-26

TAGURI: explozie, ambasada sua, beijing, china,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...