2019-01-21 17:58


UN COLDEA AMERICAN. Șeful FBI, anchetat pentru „sabotarea” lui Hillary CLINTON în timpul campaniei

 |  22:21
UN COLDEA AMERICAN. Șeful FBI, anchetat pentru „sabotarea” lui Hillary CLINTON în timpul campaniei

Inspectoratul General al Departamentului de Justiţie (DOJ) a anunţat joi seara lansarea unei investigaţii pentru a examina dacă agenţii FBI au urmat procedurile adecvate în timpul anchetei cu privire la serverul privat de e-mail al democratei Hillary Clinton. Decizia DOJ vine după ce democraţii s-au plâns că decizia controversată a directorului FBI, James Comey, de a redeschide ancheta deşi nu avea dovezi suficiente în acest sens ar fi costat-o pe Hillary Clinton victoria în cursa pentru Casa Albă, transmite Reuters, citată de News.ro.

Investigaţia Inspectoratului General al DOJ se va concentra pe deciziile luate înainte de comunicarea publică a unor detalii din ancheta Clinton de către directorul FBI, James Comey. De asemenea, anchetatorii vor încerca să stabilească dacă aceste decizii s-au bazat pe ”consideraţii nepotrivite”.

Deşi FBI a decis să nu recomande acuzaţii penale împotriva prezidenţiabilei democrate, Comey a generat anumite suspiciuni care au diminuat încrederea alegătorilor în Hillary Clinton. Directorul FBI a declarat public că democrata a administrat într-un mod impropriu serverul privat de e-mail.

James Comey a anunţat de două ori într-un an deschiderea unor anchete în cazul serverului privat de e-mail, ambele fiind înschise fără formularea unor acuzaţii împotriva lui Hillary Clinton.

Directorul FBI a ţinut în luna iulie o conferinţă de presă, în care nu a recomandat inculparea lui Hillary Clinton. Totuşi, Comey a explicat că prezidenţiabila democrată a dat dovadă de neglijenţă gravă în administrarea serverului de e-mail utilizat la Departamentul de Stat.

Cu doar două săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale, directorul agenţiei a anunţat redeschiderea anchetei după descoperirea unor noi e-mailuri pe un dispozitiv al congresmanului Anthony Weiner. Acesta din urmă era deja vizat de o anchetă pentru trimiterea de mesaje cu conţinut sexual explicit către o adolescentă.

James Comey a ieşit cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale pentru a anunţa că e-mailurile descoperite nu sunt incriminatorii pentru Hillary Clinton.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-12

TAGURI: james comey directorul fbi ancheta, coldea, hillary clinton, alegeri prezidentiale
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
13 Ian 2017

SEFUL FBI ESTE ANCHETAT D E CONGRES PENTRU CA ESTE PARTE LA O MEGA-CONSPIRAT IE IMPREUNA CU FUNDATIA C LINTON SI PENTRU CA A PRO TEJAT INFRACTIUNILE GRUPU LUI CLINTON REFERITOARE L A SECURITATEA NATIONALA A USA........NICIDECUM CE SCRIETI VOI IN ARTICOL... ..............FALS
Random imageUltimele stiri

loading...