2019-01-20 19:20


Un grup jihadist susţine că îl deţine pe românul răpit în Burkina Faso: Guvernul român va purta toată responsabilitatea pentru soarta ostaticului

 |  07:53
Un grup jihadist susţine că îl deţine pe românul răpit în Burkina Faso: Guvernul român va purta toată responsabilitatea pentru soarta ostaticului

Grupul jihadist Al-Mourabitoune a anunțat, într-un mesaj audio, că îl deține pe românul răpit în Burkina Faso în luna aprilie. Mesajul este semnat de cel care se prezintă drept noul lider, rival al algerianului Mokhtar Belmokhtar, relatează AFP, citat de Agerpres. Gruparea a ţinut să precizeze că "Guvernul român va purta întreaga responsabilitate pentru soarta ostaticului".

Citeşte şi: MAE: Celula de criză verifică în regim de urgenţă ştirea privind răpirea românului în Burkina Faso

Precizând că vorbește în numele lui "Adnan Abou Walid Sahraoui, emirul Al-Mourabitoune", autorul acestei înregistrări în arabă "face apel la guvernul român să acorde o atenție serioasă negocierilor pe tema eliberării ostaticului deținut de grup".

"Guvernul român va purta întreaga responsabilitate pentru soarta ostaticului dacă întârzie să profite de ocazia care îi este oferită de a-și elibera cetățeanul", se mai menționează în mesajul audio, într-o aparentă referire la lipsa negocierilor cu Bucureștiul, notează AFP.

Românul, agent de securitate într-o mină de mangan la Tambao, în nordul Burkinei Faso, a fost răpit pe data de 4 aprilie de oameni înarmați care purtau turbane. Până în prezent nu a fost avansată nicio revendicare considerată credibilă.

Înregistrarea difuzată de Al-Akhbar se încheie prin reiterarea jurământului de credință față de gruparea Statul Islamic, anunțat săptămâna trecută în numele Al-Mourabitoune de Adnan Abou Walid Sahraoui și apoi dezmințit într-un comunicat atribuit lui Mokhtar Belmokhtar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-19

TAGURI: grup, jihadist, sustine, detine, roman, rapit, burkina, faso, guvern, poarta, toata, responsabilitate, soarta, ostatic
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...