2019-03-25 07:49


Un MILITAR român a fost rănit în Afganistan. Care e starea lui de sănătate şi din ce batalion face parte

 |  13:27
Un MILITAR român a fost rănit în Afganistan. Care e starea lui de sănătate şi din ce batalion face parte

Un militar român a fost rănit într-un schimb de focuri cu insurgenţii în Afganistan, informează Ministerul Apărării. Militarul a fost rănit la o mână şi primit îngrijiri medicale, iar viaţa nu îi este pusă în pericol, notează news.ro. El face parte din Batalionul de Infanterie şi Protecţie a Forţei din Iaşi, denumiţi şi Lupii Negri, fiind în Afganistan din luna februarie.

"O echipă de militari români care executau, sâmbătă, 5 august, misiuni de patrulă de transport şi escortă a unei echipe a coaliţiei de instruire a forţelor de securitate Afgană (SFAAT- Security Force Advisory and Assistance Team) în Camp JRAC (Join Regional Afghan Center-Centrul Regional de Instruire a Militarilor Afgani), de lângă Kandahar, au fost nevoiţi să răspundă cu foc, în jurul orei 9.35, ora României, la atacul unor insurgenţi în ţinuta poliţiei afgane", anunţă MApN.

În urma schimbului de focuri, un insurgent a fost omorât, iar altul a fost rănit, iar un militar român a fost rănit uşor la antebraţ. Militarului român i s-au acordat primele îngrijiri medicale la locul incidentului, ulterior fiind transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească, starea lui este bună, iar rana nu-i pune viaţa în pericol, potrivit ministerului.

În acest moment militarul s-a reîntors în cadrul subunităţii alături de colegii săi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-05

TAGURI: militar roman, ranit, afganistan
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NICUSOR
05 Aug 2017

ARE SALARIU SI VA AVEA O PENSIE NESIMTITA..Asa a spus BASESCU..ASA SPUNE DRAGNEA..NIMENI NU VEDE CE FAC OAMENII ASTIA IN MISIUNI...ISI RISCA VIATA ...PACAT DE SANGELE VARSAT...DRAGNEA VEI VEDEA ...NU TREBUIA SA FACI ASTA...TOTUL SE PLATESTE IN VIATA...DUMNEZEU VEDE ...
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...