2019-05-23 10:56


Un nou incident la Christchurch, în Noua Zeelandă, după atacul terorist

 |  09:59
Un nou incident la Christchurch, în Noua Zeelandă, după atacul terorist

Autorităţile din Noua Zeelandă au transmis marţi că răspund unui incident în Christchurch, oraşul în care peste 50 de persoane au fost ucise în luna martie în urma unor atacuri asupra a două moschei, relatează Reuters.

Poliţiştii nu au oferit detalii privind natura incidentului, dar au avertizat cetăţenii să nu se apropie de zona de intervenţie. Incidentul a avut loc în zona Philipstown.

Serviciul de ambulanţă a transmis că mai multe ambulanţe se află în zonă, dar accestea nu au primit momentan niciun pacient.

Conform informaţiilor apărute în presa locală, poliţiştii au fost chemaţi în urma unor ameninţări cu bombă şi au evacuat toate persoanele din zonă. Purtătorul de cuvânt al poliţiei a refuzat să comenteze informaţiile publicate de New Zealand Herald.

Cel puţin 50 de persoane au murit şi alte 20 au fost grav rănite în urma a două incidente armate produse în data de 15 martie la moscheile Al Noor şi Linwood din Christchurch, Noua Zeelandă. Atacul terorist a fost comis de un adept al supremaţiei albe şi autoproclamat „etno-naţionalist”. Înaintea atacului, individul a publicat pe contul său de Twitter mai multe poze cu arme şi o „proclamaţie” de 74 de pagini în care îşi explică acţiunile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-04-30

TAGURI: noua zeelanda, atac, amenintare cu bomba,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG