2018-10-24 08:19


Un nou pretendent la Casa Albă. Bloomberg vrea să candideze

 |  19:45
Un nou pretendent la Casa Albă. Bloomberg vrea să candideze

În Statele Unite ale Americii, în cursa pentru stabilirea candidaților la președinție se pare că va apărea un nou concurent important, dar independent. Este vorba despre fostul primar al orașului New York, magnatul Michael Bloomberg, care este și proprietarul unui trust media. Acesta le-a cerut consilierilor săi să elaboreze un plan pentru eventuala sa candidatură la funcţia de preşedinte al Statelor Unite, informează cotidianul The New York Times. Bloomberg este pe locul şapte topul celor mai bogați americani şi pe locul 13 în lume. Averea lui Michael Bloomberg este estimată la 41 de miliarde de dolari. Consilierii lui au declarat că Bloomberg s-a gândit la posibilitatea unei candidaturi și este încurajat de faptul că în tabăra republicană domină Donald Trump, iar în cea democrată se observă o ascensiune a lui Bernie Sanders, care se pare că o va depăşi pe Hillary Clinton, informează Mediafax.

Bloomberg a mai avut și în trecut intenția de a candida ca independent la funcţia cea mai înaltă, aceea de preşedinte al SUA, dar de fiecare dată a ajuns la concluzia că nu putea câştiga.

De data aceasta, situația politică este diferită și fostul primar de New York este optimist în privința șanselor sale, având în vedere variantele de contracandidați ale celor două partide principale din SUA.

Michael Bloomberg, în vârstă de 73 de ani, ar urma să anunțe în martie dacă se va hotărî să candideze ca independent, dar deja le-a spus prietenilor și consilierilor săi că dacă va candida va aloca nu mai puțin de un miliard de dolari din fondurile proprii pentru campanie electorală.

În New York, Bloomberg a fost primar în perioada 2002-2013. Este proprietar al trustului de analize financiare Bloomberg L.P., care are sediul în Manhattan.

Hillary peste Trump

Între timp, milionarul Donald Trump, cu retorica sa împotriva imigranților de orice fel, dar în primul rând a celor musulmani, a reușit să cucerească inimile simpatizanților Partidului Republican din Statele Unite. Conform unui sondaj realizat de Reuters-Ipsos, deci foarte credibil, Trump este preferat de peste 40% dintre alegătorii republicani, urmăritorii săi având procente ridicole.

Într-un sondaj separat, s-a aflat că Hillary Clinton, care conduce în tabăra democraților, îl devansează de puțin pe Trump, în preferințele electorilor americani, informează Agerpres, citând Reuters. Avansul este însă în marja de eroare, iar până în 19 decembrie 2016, multe se pot întâmpla.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-24

TAGURI: casa alba, bloomberg, donald trump
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...