2017-01-21 17:35

EXTERNE


Unde este cadavrul lui Bin Laden?

 |  18:43
Unde este cadavrul lui Bin Laden?

Trupul lui Osama binLaden, subiect de controverse. Ooficialitate americană a indicat că Bin Laden a fost înmormântat în mare, dupăce a fost ucis duminică de un comando american, în Pakistan, potrivit CNN. Darpostul de televiziune american Fox News a anunţat că trupul acestuia ar puteafi înmormântat în cursul zilei de luni în ţara sa de origine, Arabia Saudită.Până în prezent, autorităţile americane nu au confirmat oficial nici una dintreinformaţii. Un analist înprobleme de securitate naţională a apreciat pentru CNN că imagini cu cadavrullui Bin Laden trebuie difuzate de posturile americane, pentru conformitate.Preşedintele Barack Obama a spusanterior că trupul lui Bin Laden se află în custodia SUA, dar nu a precizatunde.

Conformpracticii musulmane, orice cadavru trebuie înmormântat în decurs de 24 de orede la deces. Deoarece găsirea unei ţări dispuse să accepte înhumarea celui maicăutat terorist ar fi fost o acţiune extrem de dificilă, autorităţile americaneau decis aruncarea cadavrului lui Bin Laden în apele mării. Oficialitateaamericană, care a preferat anonimatul din cauza sensibilităţii acestei teme, nua precizat locul şi momentul înmormântării liderului Al-Qaida. Statele Uniteale Americii au tratat cadavrul liderului Al-Qaida Osama bin Laden "înconformitate cu practicile islamice", indicase anterior o sursă oficialăde la Casa Albă, citată de site-ul Politico. Întrebat în legătură cu tratamentul aplicat corpului neînsufleţit al lideruluiterorist, o oficialitate a administraţiei americane le-a declarat ziariştilorsub rezerva anonimatului că Washingtonul a decis administrarea acestei situaţii"în conformitate cu practicile şi tradiţia islamice". Aceastăproblemă a fost tratată "cu foarte mare seriozitate şi într-o manierăcorespunzătoare", a insistat sursa americană. Un analist în probleme de securitate naţională a apreciat pentru CNN că imaginicu cadavrul lui Bin Laden trebuie difuzate de posturile americane, pentru conformitate.Totodată, sursa a dat asigurări că trupul neînsufleţit al lui Bin Laden va fiînmormântat potrivit preceptelor Islamului, în decurs de 24 de ore de la deces.

Cadavrulliderului Al-Qaida, Osama bin Laden, ar fi fost identificat cu ajutorulrecunoaşterii faciale şi altor metode, a declarat un oficial american, citat deCNN. Oficialul a declarat că era clar pentru forţele de asalt că acest cadavruse potriveşte descrierii lui Osama bin Laden, dar au folosit "tehnicarecunoaşterii faciale, între altele, pentru confirmarea identităţii"acestuia. Un alt oficial din cadrul serviciilor de securitate a declarat că auexistat confirmări multiple că acest cadavru este al lui Bin Laden. El nu aputut preciza însă dacă au fost efectuate teste ADN.

MareaMoschee din Paris şi-a exprimat uimirea după informaţiile difuzate deteleviziuni, potrivit cărora trupul neînsufleţit al lui Osama bin Laden a fostscufundat în mare, apreciind că acest lucru "este total contrar regulilorsfinte ale islamului". O sursă apropiată rectorului Marii Moschei,Dalil Boubakeur, a subliniat că, potrivit tradiţiei musulmane, "corpulunui defunct trebuie mai întâi spălat cu apă şi săpun, apoi numai cu apă şi înfinal cu apă amestecată cu camfor, înainte de a fi înfăşurat în trei bucăţi destofă". "Înhumarease face în pământ, fără sicriu. Trupul trebuie amplasat paralel cu Mecca, capuldefunctului uşor întors spre dreapta, pentru ca faţa să fie îndreptată spreKaaba, sanctuarul sfânt al Mecca".

De căte ori a muritliderul Al-Qaida

În februarie, 2004, radioulde stat iranian afirma că Osama bin Laden a fost capturat în regiunea defrontieră a Pakistanului cu Afganistanul, dar oficialii pakistanezi au negatştirea. "Osama bin Laden a fost arestat cu mult timp în urmă, dar Bushintenţionează să-l folosească pentru manevrarea propagandă în alegerileprezidenţiale", infroma radioul. O altă teorie susţinea că Bin Laden amurit de insuficienţă renală la scurt timp după atacurile de 11 septembrie 2001.În 2002, preşedintele pakistanez, Pervez Musharraf, a declarat ca Bin Laden sufereacu rinichii, şi că a avut nevoie de dializă, când trăia în Afganistan. În acelaşi an, un oficial de top al FBI pe contraterorism, Dale Watson, spunea căel personal nu crede că cel mai cunoscut terorist mai trăieşte. Un lidertaliban preciza la 21 decembrie 2002, că Bin Laden suferea de o complicaţiepulmonară gravă şi a murit la mijlocul lunii decembrie, în apropierea munţilorTora Bora.

Fotografia cu Osama binLaden mort a fost un trucaj

Ofotografie trucată în care apărea chipul însângerat şi tumefiat al lui Osama binLaden, difuzată de televiziunile pakistaneze, a fost reluată luni de canale şisite-uri din întreaga lume înainte de a fi retrasă

.

Unde este cadavrul lui Bin Laden?
zoom

France Presse a folosit un program specialcare a arătat că fotografia a fost trucată, prin împrumutarea bărbii şi apărţii inferioare a feţei dintr-o fotografie mai veche cu Bin Laden."Barba este neclară, se vede că este un montaj", a afirmat MladenAntonov, redactorul-şef al departamentului foto al AFP. Agenţia franceză deştiri nu a difuzat fotografia în primele momente, apoi a pus-o pe fluxurilesale prezentând-o ca o imagine trucată şi precizând circumstanţele în care afost trucată. Televiziunea americană MSNBC a precizat pe site-ul său că doiresponsabili americani ar fi atenţionat NBC News că imaginea este un trucaj."Nici un oficial american şi pakistanez nu a confirmat autenticitateasa", a adăugat MSNBC. Până în acest moment nu a fost publicată nici o fotografie oficială cu Osama binLaden mort. Posturile de televiziune pakistaneze au prezentat primele, fotografia ca fiindcea a lui Bin Laden, preluată de BBC şi CNN care au încetat însă rapid să o maidifuzeze. "Era, într-adevăr, o fotografie falsă. Ea a circulat, deja, pe internet,în 2009", a declarat Rana Jawad, directorul Biroului din Islamabad al GeoTV, un post de televiziune popular în Pakistan. "Am precizat, difuzând-o,că nu poate fi, pentru moment, autentificată. Ulterior, am putut faceverificări şi am retras-o de pe post", a conchis el. Toate celelalteposturi au retras, de asemenea, această fotografie de pe ecrane.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-06-12

Mai multe imagini:
Unde este cadavrul lui Bin Laden?
zoom
Unde este cadavrul lui Bin Laden?
zoom
Unde este cadavrul lui Bin Laden?
zoom

Unde este cadavrul lui Bin Laden?
zoom
Unde este cadavrul lui Bin Laden?
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image