2018-12-19 07:56


Ungaria acuză Uniunea Europeană de "ipocrizie"

 |  20:51
Ungaria acuză Uniunea Europeană de "ipocrizie"

Ungaria a acuzat vineri Uniunea Europeană de "ipocrizie" după începerea construcției în mai multe țări din UE a unor garduri la frontiere pentru controlul afluxului de migranți. Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a afirmat că Ungaria nu a decis să construiască un gard pentru „plăcerea” lor, relatează AFP, citat de Agerpres.

'Nu amuză pe nimeni să construiască un gard la frontieră. Nu am făcut acest lucru pentru plăcerea noastră. Dar a trebuit să ne apărăm pentru că nu a existat nicio soluție europeană comună", a precizat Peter Szijjarto.

Slovenia a început miercuri să ridice un gard de sârmă ghimpată la granița cu Croația. De asemenea, Austria va ridica un gard la frontiera sa cu Slovenia.

'Am fost văzuți ca niște fasciști și dictatori, drept cineva ale cărui valori nu erau conforme cu cele ale UE. Și acum mă uit la țările vecine. Ce fac ele? Ridică 'obstacole tehnice' la frontiere. Însă ce înseamnă asta, obstacole tehnice? Înseamnă garduri și sârmă ghimpată”, a afirmat șeful diplomației ungare.

Peter Szijjarto a ţinut să precizeze că „este doar ipocrizie”.

„Ungaria este până în prezent singura țară care a putut să oprească cu succes acest aflux”, a completat ministrul de Externe. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-13

TAGURI: ungaria, acuza, uniunea, europeana, ipocrizie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


UN NATIONALIST ROMAN
13 Noi 2015

Bravo Maghiarilor a-ti fost singuri pe baricade adevarate .
Random imageUltimele stiri


loading...