2018-10-17 14:47


Ungaria nu se lasă: e gata să contruiască gardul la granița cu România

 |  21:42
Ungaria nu se lasă: e gata să contruiască gardul la granița cu România

Ungaria este pregătită să înceapă imediat ridicarea unui gard de sârmă ghimpată şi la graniţa cu România dacă imigranţii vor încerca să-şi schimbe ruta prin România, a declarat ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto.

'Dacă trebuie să construim un gard acolo (la graniţa cu România, n.red.), suntem pregătiţi să începem chiar de a doua zi', a precizat oficialul ungar.

Declaraţia sa survine după ce ministrul austriac de interne, Johanna Mikl-Leitner, a anunţat, vineri, că Austria va interzice intrarea pe teritoriul său a migranţilor care intenţionează mai degrabă să tranziteze Germania decât să ceară azil acolo. Prin urmare şi Slovenia a luat imediat o măsură similară pentru a evita blocarea migranţilor pe teritoriul ei.

Aceste măsuri ar putea transforma România într-o rută preferată de migranţii care vor încerca mai departe să traverseze Ungaria în drumul lor către vestul Europei, notează Reuters. În prezent, migranţii care debarcă în Grecia îşi continuă călătoria pe ruta balcanică traversând succesiv Macedonia, Serbia, Croaţia, Slovenia şi Austria, de unde merg mai departe către statele din vestul Europei, în special Germania.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-19

TAGURI: ungaria, gard romania, peter szijjarto
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BRAVO LOR!
19 Ian 2016

Din pct.ăsta de vedere AU SÂNGE ÎN INSTALAȚIE, nu ca românii - mămăligari, slugarnici și veșnic în poziția ghiocelului!
Random imageUltimele stiri


loading...