2018-12-15 09:02


Uniunea Europeană. Newsletter contra dezinformării ruseşti

 |  19:07
Uniunea Europeană. Newsletter contra dezinformării ruseşti

Uniunea Europeană a lansat miercuri un newsletter săptămânal în scopul de a contracara ceea ce europenii numesc „atacuri de dezinformare” din partea Rusiei, acuzată că folosește media pentru a propaga informații false și a-și promova propria versiune despre evenimente.

Relațiile dintre Bruxelles și Moscova s-au răcit din cauza conflictului din estul Ucrainei, atingând cel mai scăzut nivel de la destrămarea Uniunii Sovietice. Publicația are drept scop să arate publicului european „marea cantitate de astfel de atacuri de dezinformare care îl au drept țintă în fiecare zi”. Prima ediție include peste 40 de incidente identificate în luna octombrie, rezumând relatările respective din media și oferind informații pentru dezmințirea lor. Multe relatări provin din instituții media ruse, printre care Sputnik, deținut de guvern și lansat de Moscova pentru a combate „propaganda occidentală”, și Russia Today, un post de televiziune finanțat de stat și care emite în câteva limbi pentru publicul din Occident.

Exemple de astfel de relatări sunt știrea că Letonia ar putea reintroduce serviciul militar obligatoriu, comentarii care legau guvernul ucrainean de Statul Islamic și alte grupări militante, ca și un articol ce pretindea că SUA vor să distrugă Rusia cu o singură lovitură de proporții uriașe.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-04

TAGURI: uniunea europeana, newsletter, dezinformari, rusesti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...