2019-03-22 04:27


UPDATE. Thailanda: 6 copii dintre cei 12 captivi în peşteră au fost SALVAȚI. Anunțul lui Donald Trump

 |  15:36
UPDATE. Thailanda: 6 copii dintre cei 12 captivi în peşteră au fost SALVAȚI. Anunțul lui Donald Trump

Şase copii dintre cei 12 captivi într-o peşteră din nordul Thailandei ar fi fost deja aduşi la suprafaţă, conform Reuters. Totuşi, puşcaşii marini thailandezi au anunţat pe Facebook că doar patru copii au fost salvaţi deja.

UPDATE 16.50

Conform surselor The Guardian, ultimii doi băieţi salvaţi ar primi îngrijiri medicale în afara peşterii iar al cincilea şi al şaselea urmează să iasă.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat pe Twitter că guvernul său lucrează îndeaproape cu guvernul thailandez pentru a ajuta la evacuare.

El a făcut referire la „nişte oameni foarte curajoşi şi talentaţi”, fără să îi identifice.

STIREA INITIALA

„Doi copii au ieşit. Ei se află momentan la spitalul situat în apropierea peşterii”, a declarat Tossathep Boonthong, şeful Departamentului de Sănătate din provincia Chiang Rai.

„Momentan are loc o examinare fizică. Încă nu au fost transportaţi la spitalul Chiang Rai”, a adăugat el, citeaza News.ro.

Oficialii thailandezi au confirmat duminică dimineaţa că a fost demarată operaţiunea de salvare a celor 12 copii şi a antrenorului acestora, care sunt blocaţi în peştera Tham Luang din Thailanda.

Operaţiunea de salvare a celor 13 sportivi reprezintă un efort internaţional, echipa fiind alcătuită din experţi din Marea Britanie, SUA, China, Australia, Japonia, Laos şi Myanmar.

Locotenentul general Kongcheep Tantrawanit a declarat că alţi patru băieţi au ajuns în cea de a treia galerie, centrul de comandă stabilit de marina thailandeză, urmând să fie scoşi din peşteră.

     Cei 12 băieţi şi antrenorul lor explorau peştera când au fost surprinşi de inundaţii, în 23 iunie, şi nu au mai putut ieşi la suprafaţă.

    Ben Reymenants, scafandrul belgian care se află la faţa locului şi ajută la operaţiunea de salvare a declarat pentru Het Laat,ste Nieuws faptul că este o cursă contra cronometru deoarece duminică se aşteaptă ca în zonă să cadă ploi abundente, dar trebuie să rămână optimişti.

    ”Este o cursă dificilă prin labirinturi şi coridoare care sunt şi foarte înguste. Procesul este îngreunat de curenţi, dar vizibilitatea de sub apă este mult mai bună. Mai mult decât atât, ei nu trebuie să înoate prea mult deoarece vor purta o mască de oxigen şi vor fi ţinuţi de mână de scafandri”, a mai spus acesta, citeaza Mediafax.

    Scrisorile sunt primul mesaj primit de familii de la cei mici, după ce anterior încercările de a instala o linie telefonică în interiorul peşterii au eşuat.

    Grupul de copii a fost găsit în interiorul peşterii de scafandrii britanici de salvare luni,  după 10 zile de la dispariţie. Băieţii şi antrenorul lor se refugiaseră pe un petic de sâncă aflat într-o cavernă situată la aproximativ 4 km distanţă de gura de ieşire din peşteră.

    Echipele de scafandri le-au furnizat de atunci alimente, oxigen şi îngrijiri medicale, dar există temerin legate de nivelul oxigenului din camera unde se află copiii. Oficialii au spus că aceasta a scăzut la 15%. Nivelul normal este de 21%. Autorităţile din Thailanda au dat însă asigurări că a fost instalată cu succes o gură de aerisire către locul din peşteră unde sunt sportivii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-08

Mai multe imagini:
UPDATE. Thailanda: 6 copii dintre cei 12 captivi în peşteră au fost SALVAȚI. Anunțul lui Donald Trump
zoom
UPDATE. Thailanda: 6 copii dintre cei 12 captivi în peşteră au fost SALVAȚI. Anunțul lui Donald Trump
zoom

TAGURI: copii, pestera thailanda, blocati, salvati
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...