2019-01-20 13:39


Violenţe din capitala Pakistanului: Un nou atac terorist la Karachi

 |  21:53
Violenţe din capitala Pakistanului: Un nou atac terorist la Karachi

Terorismul islamic de nuanţă sunnită continuă să producă victime în Pakistan. Peste 40 de musulmani şiiţi au fost asasinaţi de o grupare care are legături cu Statul Islamic. Ucigaşii ameninţă şi minoritatea creştină.

Jundullah, o grupare teroristă desprinsă din mişcarea talibanilor pakistanezi, a organizat un atac asupra unui autobuz care transporta musulmani şiiţi în cartierul Safoora Goth din capitala pakistaneză, Karachi. La atac a luat parte un grup de şase indivizi înarmaţi care circulau cu motociclete şi foloseau uniforme ale poliţiei. Potrivit Agerpres, autorităţile au explicat că asasinii au oprit autobuzul şi au deschis focul asupra persoanelor aflate în interior.

Din primele estimări, teroriştii au omorât cel puţin 43 de persoane şi au rănit alte câteva zeci. Potrivit lui Ghulam Haider Jamali, un şef din poliţie din provincie, autobuzul îi transporta pe credincioşi spre un loc de cult ismailit. Rudele victimelor au dezvăluit că unul dintre pasageri a reuşit să conducă autobuzul la Spitalul Memon după ce şoferul a fost ucis.

Premierul pakistanez Nawaz Sharif a condamnat atacul terorist şi a acuzat Jundallah de tentativa de „răspândi haos”, relatează BBC. Şeful forţelor armate, generalul Raheel Sharif, şeful forţelor armate, şi-a anulat vizita din Sri Lanka şi a revenit în ţară pentru a conduce ancheta.

Un purtător de cuvânt al Jundullah, recent afiliată la Statul Islamic, a declarat pentru mass-media din Pakistan că atacul va mai fi urmat şi de alte lovituri similare asupra comunităţilor religioase minoritare, inclusiv asupra creştinilor. „Vom continua să-i vizăm pe necredincioși”, a promis extremistul sunnit. Extremiştii sunniţi îi acuză pe ismailiţi, membri ai unei comunităţi islamice şiite, că se fac vinovaţi de apostazie şi blasfemie, informează Mediafax. Mai multe facţiuni talibane au participat în acest an la o serie de atacuri asupra minorităţilor din Pakistan. Peste 100 de oameni au fost ucişi în urma acestor atacuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-13

TAGURI: pakistan, karachi, musulmani, siiti, jundullah, statul, islamic, autobuz, ismailiti, motociclete
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...