2019-01-24 11:40


Violenţele continuă în Egipt: Cel puţin un mort şi 24 de răniţi în explozia produsă la un sediu al forţelor de securitate

 |  10:21
Violenţele continuă în Egipt: Cel puţin un mort şi 24 de răniţi în explozia produsă la un sediu al forţelor de securitate

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte 24 au fost rănite într-o explozie produsă în noaptea de marţi spre miercuri în faţa sediului forţelor de securitate din oraşul Mansoura din Delta Nilului (departamentul Daqahliya), relatează Xinhua, citând o sursă de securitate.

După cum a informat AP, o bombă artizanală a fost aruncată de persoane necunoscute asupra sediului forţelor de securitate din acest oraş, în contextul violenţelor care au cuprins mai multe localităţi egiptene în urma înlăturării de la putere a preşedintelui islamist Mohamed Morsi de către armată.

'Persoana ucisă este un recrut în poliţie, în timp ce 22 de reprezentanţi ai forţelor de securitate şi doi civili au fost răniţi', a specificat generalul de brigadă Saeed Emara, şeful Departamentului de urmărire penală din Daqahliya.

Tragedia survine la câteva zile după ce patru simpatizante ale preşedintelui Mohamed Morsi au fost împuşcate în timpul unei manifestaţii la Mansour, în care s-a cerut reinstalarea în funcţie a preşedintelui îndepărtat de la putere.

Pentru a evita acuzaţiile de escaladare a tensiunilor, Partidul Libertate şi Justiţie (FJP), aripa politică a mişcării Fraţii Musulmani, din rândurile căreia provine şi Mohamad Morsi, a condamnat atacul cu bomba împotriva sediului forţelor de securitate în Daqahliya.

'În numele FJP, condamn explozia de la departamentul de securitate Daqahliya şi toate formele de violenţă', a menţionat Essam al-Erian, vicepreşedintele formaţiunii într-o declaraţie pe pagina sa oficială de pe Facebook imediat după explozie, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-24

TAGURI: egipt, explozie, raniti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...