2019-01-17 13:13


Vladimir Putin acuză Statele Unite că vor o lume unipolară

 |  13:10
Vladimir Putin acuză Statele Unite că vor o lume unipolară

Statele Unite ale Americii ignoră principiile cooperării, acuză Vladimir Putin. Președintele rus, implicat direct în anexarea cu forța a peninsulei Crimeea și invazia militară din estul Ucrainei, a criticat SUA pentru că ar întreprinde acțiuni care pun în pericol securitatea mondială.

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a criticat administrația de la Washington pentru politica sa externă. El a afirmat că SUA „ignoră principiile cooperării internaționale” pentru că urmăresc crearea „unei lumi unipolare”, informează Agerpres. „Mentalitatea de creare a unor blocuri militare tinde să capete amploare. Acest lucru subminează sustenabilitatea dezvoltării la nivel global”, a remarcat Putin. El a adăugat că pacea nu poate fi garantată fără „dezvoltarea unui sistem egal de securitate pentru toate țările”.

Invazia rusă din Ucraina a tensionat relațiile dintre Occident și Moscova. Regimul condus de Vladimir Putin neagă orice implicare în conflictul militar din regiunile de est ale Ucrainei, dar se laudă cu anexarea peninsulei Crimeea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-10

TAGURI: vladimir, putin, statele, unite, lume, unipolara, sua, occident, moscova
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...