2018-12-16 16:01


Wall Street cumpără Washingtonul

 |  15:09
Wall Street cumpără Washingtonul

Preşedintele SUA, Barack Obama, a strâns până acum mai mult de 42 milioane de dolari pentru campania realegerii lui, dar cele mai recente date arată că liderul de la Casa Albă are probleme în a deschide buzunarele adânci ale zonei financiare. Şi situaţia s-ar putea înrăutăţi dat fiind că Obama şi-a declarat susţinerea pentru mişcarea „Ocupaţi Wall Street”.

Barack Obama, care a fost candidatul cel mai popular printre bancheri, a „cedat” o mare parte din sprijinul său venit de pe Wall Street pentru 2012 liderului republican Mitt Romney şi colegilor săi candidaţi la prezidenţiale, în conformitate cu o analiză privind strângerile de fonduri în cel de-al treilea trimestru. Raportul realizat de  „Center for Responsive Politics” arată că Romney a colectat mai mult de 7,5 milioane dolari în donaţii de la angajaţii din sectorul financiar, aproape dublu faţă de Obama, care a strâns doar 3,9 milioane de dolari. Candidatul republican conduce acum contribuţiile din partea industriei valorilor mobiliare şi de investiţii şi din sectorul comercial bancar. Cifrele nu includ donaţiile pentru comitetele de acţiune politică, acestea fiind mai mari. Cei mai mulţi bani s-au dus către trei candidaţi republicani. Sectorul financiar a contribuit până acum cu aproximativ 16 milioane de dolari pentru toţi candidaţii la preşedinţie. Nici un alt sector nu a contribuit mai mult. Angajaţii Goldman Sachs au contribuit cu 352.200 de dolari la campania lui Romney, de şapte ori suma pe care au dat-o lui Obama. Bank of America l-a favorizat în mod similar pe candidatul republican cu contribuţii ale angajaţilor de 112.500 dolari. Romney a primit, de asemenea, cei mai mulţi bani dintre toţi candidaţii la preşedinţie de la  Morgan Stanley, JP Morgan Chase şi Citigroup.

Obama a ridicat aproximativ 47 la sută din bani de la donatori individuali care au dat 200 de dolari sau mai puţin, în vreme ce Romney a ridicat doar 10 la sută din bani de la micii donatori. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-10-29
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...