2019-02-17 07:50


Washington Post: CIA a ajuns la concluzia că prințul moștenitor al Arabiei Saudite a ordonat uciderea lui KHASHOGGI

 |  10:53
Washington Post: CIA a ajuns la concluzia că prințul moștenitor al Arabiei  Saudite a ordonat uciderea lui KHASHOGGI

CIA a ajuns la concluzia că prinţul saudit Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi luna trecută, la Istanbul, contrazicând astfel afirmaţiile oficialilor saudiţi, care au negat orice impicare a acestuia în asasinat, scrie Washington Post citând surse apropiate anchetei, informează News.ro.

Un grup de 15 agenţi saudiţi au mers la Istanbul,  la bordul unui avion guvernamental, şi l-au ucis pe Khashoggi în clădirea consulatului saudit, unde se afla pentru a lua documente necesare căsătoriei cu o femeie de naţionalitate turcă.

Concluziile CIA se bazează pe mai multe surse de informaţii, inclusiv o convorbire telefonică pe care fratele prinţului, Khalid bin Salman, ambasadorul saudit în SUA, a avut-o cu Khashoggi, căruia i-a transmis că ar trebuie să meargă la consulatul saudit din Istanbul pentru a-şi lua documentele şi i-a dat asigurări că va fi în siguranţă.

Casa Albă şi Departamentul de stat au refuzat să comenteze, afirmând că este o chestiune care ţine de serviciile secrete.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-11-17

TAGURI: khashoggi, arabia saudita, salman, cia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...