2018-12-11 04:28


Zeci de imigranți înecați în Egee. Zilnic, 3000 de refugiați intră în Germania

 |  19:21
Zeci de imigranți înecați în Egee. Zilnic, 3000 de refugiați intră în Germania

Continuă tragediile legate de emigranții care încearcă să treacă marea din Turcia spre Grecia: 27 de persoane, între care mai mulți copii, au murit înecați marți în naufragiile cauzate de vremea nefavorabilă de pe Marea Egee, în largul coastelor turcești, potrivit unui nou bilanț al autorităților.

Una dintre ambarcațiuni plecase din regiunea Dikili (vest) în încercarea de a ajunge pe plajele  insulei grecești Lesbos, dar a naufragiat din cauza vântului puternic din Marea Egee. Doar 12 dintre imigranți au fost salvați de Gărzile de coastă turce, dar ulterior au fost găsite corpurile altor 17 pe o plajă și în largul coastelor districtului Ayvalik, informează AFP și Reuters.

Fotografii și imagini video difuzate de agenția Dogan au prezentat cadavrele mai multor copii cu veste de salvare întinse pe o plajă cu pietriș precum și salvatori care încercau să scoată victimele din apă.

Apoi o barcă pneumatică care avea la bord nu mai puțin de 58 de imigranți, s-a răsturnat tot în largul stațiunii balneare Dikili. Cei mai mulți ocupanți ai bărcii au fost salvați, dar zece corpuri neînsuflețite, între care femei și copii, au fost descoperite pe o plajă din apropierea stațiunii. Cei salavți au necesitat spitalizare, suferind de hipotermie.

Alte zeci de mii reușesc să treacă marea și să își înceapă marșul spre vestul Europei, în principal spre Germania. Ministrul de interne al Bavariei, Joachim Hermann, a anunțat marți că în ultimele zece zile, peste 30.000 de refugiați au intrat în Germania pe la frontiera acestui land. Numărul este de peste 10 ori mai mare decât în perioada echivalentă a anului anterior, transmite DPA, preluată de Agerpres.

Potrivit ministrului, autoritățile bavareze au înregistrat 33.000 de sosiri în intervalul 26 decembrie — 4 ianuarie. „În fiecare zi, mai mult de 3.000 de refugiați intră în Germania. Aceste cifre sunt, pur și simplu, mult prea ridicate”, a declarat Hermann, membru al Uniunii Creștin-Sociale (CSU), aliatul bavarez al Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-05

TAGURI: imigranti, marea egee, refugiati, germania
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...