2019-05-21 05:53


Vietnamul este campioana Asiei la fotbal

 |  19:03
Vietnamul este campioana Asiei la fotbal

Vietnamul a stabilit un succes istoric în fotbal, sâmbătă, câștigând Campionatul Asiei după finala disputată cu Malaezia.

Echipa națională a Vietnamului a învins echipa Malaeziei cu 1-0, în a doua etapă a finalei Cupei Suzuki a Federației de Fotbal ASEAN (AFF), într-un meci disputat pe Stadionul Național Mỹ Đình, din Hanoi, la partidă asistând și premierul vietnamez Nguyen Xuan Phuc . Statul Vietnam a obținut victoria cu un scor total de 3-2, după o remiză (2-2) în prima etapă de la Kuala Lumpur, în Malaezia .

"De fapt, acum nu-mi pot exprima sentimentele, știu doar că sunt foarte, foarte fericit. În numele echipei Vietnamului, le mulțumesc din inimă fanilor. Doar cu ajutorul lor, țara noastră a putut  a câștiga", a declarat presei căpitanul echipei, Nguyễn Anh Đức.

În minutul 12, mijlocașul Hải a terminat o incursiune curajoasă și a depășit apărarea malaeziană, marcând cu un șut plasat din careul de 16 metri. Mijlocașul Đỗ Hùng Dũng a avut o șansă mare de a dubla scorul, zece minute mai târziu, dar portarul Marlias i-a blocat șutul.

Repriza a doua a partidei a fost dominată de malaezieni, dar portarul Lâm (născut din tată vietnamez și mamă rusoaică) a fost imbatabil.

Aceasta este a doua oară când statul asiatic a câștigă titlul regional, după ce a mai cucerit același trofeu cu exact 10 ani în urmă, în 2008.

După partidă, organizatorii turneului i-au oferit mijlocașului vietnamez Hải, omul meciului, un premiu de 10.000 USD.

Evenimentul a scos pe străzile principalelor orașe vietnameze - Hanoi, Ho Chi Minh sau Da Nang -, sute de mii de oameni care au sărbătorit până spre orele dimineții obținerea titlului de campioni ai Asiei la fotbal.

Autoritățile comuniste au masat în stradă forțe de ordine și de securitate suplimentare ca să poată supraveghea îndeaproape acest eveniment, fiind prezente inclusiv celebrele Gărzi Patriotice. Nu s-au înregistrat evenimente nedorite.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-15

Mai multe imagini:
Vietnamul este campioana Asiei la fotbal
zoom
Vietnamul este campioana Asiei la fotbal
zoom
Vietnamul este campioana Asiei la fotbal
zoom


TAGURI: vietnam, fotbal, campionatul asiei, hanoi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri