2017-01-21 15:26

MEDIU


Bucureştenii „alungă fantomele electronicelor vechi”

 |  18:55
Bucureştenii „alungă fantomele electronicelor vechi”

Asociaţia Environ, în parteneriat cuMinisterul Mediului şi Pădurilor, anunţă continuarea campaniei „Alungăfantomele electronicelor vechi” în Bucureşti. Campania a început în 25 mai încele şase sectoare ale Capitalei şi urmăreşte colectarea selectivă şireciclarea deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE). Prinacest proiect se încearcă implementarea la nivelul întregii populaţii a unuiprogram funcţional de conştientizare şi a unui sistem eficient de colectareselectivă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

În cadrul evenimentului de lansare care aavut loc la centrul de colectare EcoRampa, ministrul mediului, Laszlo Borbely, asusţinut o lecţie deschisă pe teme de colectare selectivă şi reciclare în faţaa 60 de elevi ai Şcolii nr. 3 din Pipera. „Astfel de campanii sunt foarte utilepentru conştientizarea atât a autorităţilor, dar şi a cetăţenilor cu privire lacolectarea selectivă a deşeurilor şi la reciclarea deşeurilor electrice,electronice şi electrocasnice. Ministerul Mediului şi Pădurilor susţine astfelde proiecte care au un rol important în educarea publicului cu privire la acţiunilecare pot fi realizate pentru protejarea mediului. Sper ca rezultatele campaniei să fie foartebune, şi la nivelul Capitalei, iar în timp, proiectul să atingă fiecare judeţ”,a spus Laszlo Borbely.

Proiectul a fost lansat la nivel naţional înluna februarie 2011 şi propunecolectarea selectivă şi reciclarea deşeurilor electrice şi electronice la nivelnaţional, în conformitate cu prevederile Directivei 1037/2010. Campania decolectare se va desfăşura în cele şase sectoare ale Capitalei în perioada 25mai - 25 iulie şi se adresează în egală măsură asociaţiilor de locatari,instituţiilor de stat, companiilor private şi cetăţenilor care se pot înscrieîn campanie prin intermediul site-ului www.environ.ro şi . Aici ceiinteresaţi îşi vor putea înscrie compania sau asociaţia de locatari în concursşi vor putea afla mai multe informaţii despre etapele de desfăşurare alecampaniei în fiecare judeţ al ţării. Pe lângă compania Romprest SA, partenertradiţional al campaniei, s-au lansat în lupta împotriva fantomelor electronicelorvechi şi companiile Rosal Group SA şi Urban SA. „Considerăm că numai împreunăputem alunga fantomele electronicelor vechi, la nivelul Capitalei şi suntemferm convinşi că cetăţenii Bucureştiului vor demonstra, alături de instituţiile,companiile şi asociaţiile de locatari implicate în campanie, că oraşul Bucureştiva colecta o foarte mare cantitate de DEEE-uri”, a explicat Adriana Calcan,Manager Marketing & Comunicare Romprest. Diseminarea informaţiei se vabucura de sprijinul unor echipe de voluntari, care vor parcurge companiileprivate, instituţiile publice şi asociaţiile de locatari din fiecare sector alCapitalei în vederea promovării campaniei la un nivel cât mai mare şi acolectării selective a deşeurilor de echipamente electrice. De asemenea, petoată perioada derulării campaniei, cei interesaţi vor avea la dispoziţienumărul de telefon 021.9223 pentru informare şi programarea preluăriideşeurilor de echipamente electrice şi electronice. Pentru a stimula colectareaselectivă a DEEE-urilor, campania derulată de Ministerul Mediului înparteneriat cu Asociaţia Environ la nivelul municipiului Bucureşti propuneparticipanţilor o competiţie, ai cărei câştigători vor fi desemnaţi lasfârşitul lunii iulie. Categoriile de premii sunt următoarele:

Pentru asociaţiile de locatari:

- cea mai „verde” asociaţie de locatari din cartier

- cea mai „verde” asociaţie de locatari din sector

- cea mai „verde” asociaţie de locatari dinCapitală

Pentru cetăţeni:

- Cel mai EcoActiv cetăţean din sector

- Cel mai EcoActiv cetăţean din Capitală

- Cel mai EcoActiv cetăţean prezent laEcoRampa

Pentru instituţii

- Cea mai „verde” instituţie din sector

- Cea mai „verde” instituţie din Capitală

Pentru companii

- Compania „liberă” de DEEE-uri la nivel de sector

- Compania „liberă” de DEEE-uri la nivelulCapitalei

Considerăm că eforturile conjugate aleMinisterului şi Asociaţiei Environ reprezintă o bună premisă pentru reuşitacampaniei. Este doar o prima etapă, care, în timp, sperăm să ajute la creareaobisnuinţei de colectare selectivă atât pentru cetăţeni, cât şi pentrucompanii. Sperăm ca la sfârşitul campaniei să fim nevoiţi să acordăm mai multepremii decât am prevăzut -Andrei Orban, preşedintele Asociaţiei Environşi iniţiatorul campaniei


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-07-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image