2017-01-24 09:08


Cinci delfini morţi, găsiţi în plasele braconierilor din Tulcea

 |  18:29
Cinci delfini morţi, găsiţi în plasele braconierilor din Tulcea

Comisariatul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD) a identificat cinciexemplare de delfini morţi în timpul primei acţiuni de control pe Marea Neagrădin acest an.

„În urma acestui control, am tras concluzia că, prin folosirea uneltelor depescuit fixe în Marea Neagră, se afectează fondul piscicol prin capturarea depuiet de sturion - în special setcile de scrumbie distrug puietul de sturion,acesta încurcându-se în plasele cu ochiul mic, iar cele cu ochiul de plasă maredistrug specii protejate şi interzise capturării”, se arată în comunicatul depresă remis ieri de Comisariatul RBDD.

În timpul acţiunii au fost confiscate 15 ohane (unelte pentru capturareasturionilor - n.r.), precum şi şase setci, în uneltele de pescuit aflându-sescrumbie şi păstrugi, 28 de exemplare de păstrugi - specie de sutrion -fiind în stare vie şi eliberate mediului natural.

Comisarii au mai descoperit trei exemplare de delfinimorţi din specia Tursiops truncates ponticus -denumit popular Afalin- înecaţi în plase, dar şi două exemplare dedelfini morţi plutind pe suprafaţa apei, care aveau urme de strangulare de laplasele de pescuit.

Potrivit comunicatului depresă semnat de prim-comisarul Costel Ifrim, în urma acţiunii s-au întocmitsesizări penale pe numele a două persoane din localitatea Sfântul Gheorghe, iaruneltele de pescuit au fost confiscate.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-07-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image