2019-03-18 18:42


Emisiile de dioxid de carbon au urcat la o cotă-record. Poluarea din sectorul energetic, la cel mai ridicat nivel din istorie, în 2010

 |  18:49
Emisiile de dioxid de carbon au urcat la o cotă-record. Poluarea din sectorul energetic, la cel mai ridicat nivel din istorie, în 2010

Emisiile de dioxid de carbon din sectorul energeticau atins anul trecut un nivel-record, de 30,6 miliarde de tone, situaţie careconstituie "un recul puternic" în lupta cu încălzirea globală, aanunţat Agenţia Internaţională pentru Energie (AIE).

"Emisiilede dioxid de carbon din sectorul energetic au fost anul trecut cele mairidicate din istorie, potrivit ultimelor estimări ale AIE. După o scădere în2009, cauzată de criza financiară mondială, emisiile au urcat la nivelul-recordde 30,6 miliarde de tone, cu 5% mai mult faţă de 29,3 miliarde de tone în 2008,an în care a fost înregistrat precedentul record", a anunţat agenţia. Aceastăevoluţie reprezintă un important pas înapoi pentru planurile de a limita creşterea temperaturii globale la 2° Celsius,a afirmat economistul- şef al AIE, Fatih Birol.

Plafonareaîncălzirii global la 2° Celsius a fost stabilită de liderii politici ai mariloreconomii la o reuniune organizată anul trecut la Cancun, Mexic. AIE susţine căpentru a respecta acest obiectiv, emisiilede dioxid de carbon din sectorul energetic nu trebuie să depăşească 32 miliardede tone până în 2020. Anul trecut, 44% din emisii au fost generate de producţia de energie pe bază de cărbune,36% de energia pe bază de petrol,iar restul a revenit gazelor naturale. Circa 40% din totalul emisiilor provindin ţările bogate, membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi DezvoltareEconomică. Aceste state sunt responsabile însă de numai 25% din creştereadintre 2009 şi 2010.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-07-31
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...