2017-01-23 16:51


Grija faţă de mediu, văzută de copii. „Lumea ta? Curată!” la finalul celei de-a treia ediţii

 |  18:12
Grija faţă de mediu, văzută de copii. „Lumea ta? Curată!” la finalul celei de-a treia ediţii
Ajunsla a treia ediţie, Programul “Lumea ta? Curată!” - LTC, proiectul naţionaleducaţional iniţiat de către Fundaţia PRAIS şi implementat în Bucureşti înparteneriat cu sectorul 1 şi compania Romprest a angrenat la nivel de sectorpeste 4.200 de elevi de clasa a IV-a din 38 de şcoli şi peste 8.000 de membriai familiilor acestora.

„Lumeata? Curată!” - LTC este componenta educaţională a mişcării noastre naţionale deplantări: „Milioane de Oameni, Milioane de Copaci”, recunoscută oficial de UNEPşi care are ca obiectiv principal dezvoltarea unui comportamentcivic-responsabil al tinerei generaţii faţă de mediu şi resursele planetei,susţine colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile, promovând metodologiilenoastre moderne de educare extracurriculară a acestora”, declară Silvia Bucur, preşedinteFundaţia PRAIS.

Peparcursul proiectului LTC, elevii au primit gratuit o carte educaţionalăextracurriculară şi au acces alături de părinţi, rude, prieteni, la informaţiipe platforma on-line: www.lumeatacurata.ro. În cadrul celor trei concursurişcolare, elevii au colectat selectiv deşeuri reciclabile, 786 de metri cubi dehârtie şi 239 de metri cubi de plastic, ca rezultat al consumului lor curent.Rezultatele au fost înscrise periodic pe site, generându-se automat topul celormai active şcoli. Copiii au creat şi expus peste 1.000 de obiecte decorativedin materiale reciclabile şi au înscris pe site 180 de lucrări scrise pe temeecologice şi premiate lunar. Activarea elevilor a continuat în cadrul celor 43de lecţii deschise pe teme de mediu la care au participat aproximativ 2.500 deelevi.

“Esteun moment de bucurie pentru noi toţi, cei implicaţi în această campanie, săîncheiem şi cel de-al doilea an de educaţie ecologică „Lumea ta? Curată!”,implementată în toate şcolile cu clase primare din sectorul 1, Bucureşti. Amremarcat o implicare mult mai puternică a copiilor şi a cadrelor didactice, petoată perioada desfăşurării campaniei, surprinzându-ne rezultatele ce sunt cumult peste aşteptările noastre”, a declarat Adriana Calcan, manager Comunicareşi Marketing Romprest. Compania de salubrizare Romprest a asigurat colectareaselectivă din şcoli, iar specialiştii săi au participat la lecţiile deschise.Cele 38 de şcoli din sectorul 1, Bucureşti, au fost dotate cu pubele pentrucolectarea selectivă a hârtiei şi a plasticului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-11-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image