2018-10-17 15:57


10 mai, Hard Rock Café: Smiley cântă pentru prieteni

 |  14:14
10 mai, Hard Rock Café: Smiley cântă pentru prieteni

Smiley, pe numele său adevărat Andrei Tiberiu Maria, s-a născut pe 27 iulie 1983, în Piteşti. Este absolvent al Şcolii Populare de Artă de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti“. A studiat la secţia chitară clasică. De asemenea, cântăreţul a absolvit Facultatea de Comerţ Exterior în cadrul ASE.

La vârsta de 10 ani şi-a descoperit pasiunea pentru muzică şi a început să cânte. După trei ani alături de trupa Millenium 3, Smiley a fost remarcat de Gyuri Pascu. Ulterior s-a împrietenit cu cei care urmau să-i devină colegi de trupă: CRBL, Omu Negru, Piticu şi Francezu.

În 2001, la propunerea lui CRBL s-a alăturat trupei Simplu. Şi-a făcut debutul în cadrul formaţiei odată cu hitul „Oare ştii“, de pe albumul cu acelaşi nume. Alături de Simplu, Smiley a mai scos albumele cu vânzâri-record în România: „Zece“ (2004), „RMX Simplu“ (2006), „Simplu Best Of“ (2006), „Oficial îmi merge bine“ (2006).

În 2008, cântăreţul scoate primul său album solo, „In lipsa mea“. Acesta s-a bucurat de aprecierea masivă a fanilor, la fel şi single-urile ce au urmat: „Preocupat cu gura ta“, „Am bani de dat“, „Designed to love you“. Ca membru al formației, Andrei a fost nevoit să învețe și să danseze. Pentru că era întotdeauna binedispus și îi înveselea pe cei din jurul său, vechiul Andrei a primit porecla de Smiley, poreclă pe care și-o folosește în prezent ca nume de scenă. În anul 2008, a câştigat Discul de Aur cu primul său album solo, „În lipsa mea“. Un an mai târziu, Smiley a fondat HaHaHa Production, o casă de producţie menită să descopere, să dezvolte talente şi să spună poveşti muzicale.

Îi place să cumpere albume

Smiley spune că este o persoană de modă veche, motiv pentru care de fiecare dată a ales să facă o lansare „clasică” a albumelor sale. „Aşa sunt eu, mai de modă veche. Îmi place să cumpăr albume, îmi place să cumpăr CD-ul acela cu carcasă, să văd cine a scris piesele sau textele melodiilor. Tocmai pentru că se obişnuieşte să se lanseze numai singleuri, muzica tinde să devină o muzică uşoară, lipsită de substanţă. Un artist nu se poate exprima numai prin singleuri care să intre pe radio, eu nu pot să fac numai piese care să fie ascultate de toată lumea, eu fac şi altfel de piese. Melodii care nu sunt neapărat cele „care se poartă“. Eu fac muzica în funcţie de ceea ce simt. Nu întotdeauna ceea ce simt eu într-o seară poate să intre pe radio oricând.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-29

Mai multe imagini:
10 mai, Hard Rock Café: Smiley cântă pentru prieteni
zoom

TAGURI: hard rock cafe, smiley, prieteni
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...