2018-07-19 06:40


14 iunie, Trilogia lui Puccini: “Il Trittico” merge la Mall Băneasa

 |  16:04
14 iunie, Trilogia lui Puccini: “Il Trittico” merge la Mall Băneasa

Spectacolul de operă „Il Trittico” („Tripticul”) va fi difuzat joi la Băneasa Shopping City din Bucureşti, 14 iunie, de la ora 20.00. „Tripticul” lui Giacomo Puccini cuprinde mai multe opere într-un act, cu subiecte diferite, prezentate în cadrul aceleiaşi reprezentaţii: „Il Tabarro” (Mantaua), „Suor Angelica” (Sora Angelica) şi „Gianni Schicchi”.  

Prima dintre operele tripticului, „Il Tabarro” (Mantaua), pe un libret de Giuseppe Adami, inspirată de piesa „La Hauppelande” de Didier Gold, este o dramă sumbră, desprinsă din viaţa tristă a muncitorilor şi hamalilor de pe cheiurile Senei. Cea de-a doua operă, „Suor Angelica” (Sora Angelica), pe un libret de Giovacchino Forzano, are la bază o povestire florentină de la sfârşitul secolului al XVII-lea şi readuce în prim plan ideea morţii tragice ca sacrificiu suprem. Al treilea „act” al „Tripticului”, „Gianni Schicchi”, este o operă comică pe un libret al aceluiaşi Giovacchino Forzano, ce are ca sursă de inspiraţie „Infernul” lui Dante Alighieri. Acţiunea se desfăşoară la Florenţa, în anul 1299, şi îl surprinde pe Gianni Schicchi într-una dintre isprăvile sale pentru care a fost aruncat în infern.

Orchestra Royal Opera House, sub bagheta directorului muzical Antonio Pappano (Foto), recreează magia muzicii lui Giacomo Puccini. Spectacolul este în limba italiană şi a fost înregistrat în Londra în 2011. Iubitorii genului clasic vor beneficia la Grand Cinema Digiplex de un spaţiu elegant, echipat cu tehnologii de ultimă generaţie în materie de proiecţie, sunet şi iluminare. Ecranul de proiecţie, unghiurile perfecte de vizibilitate şi locurile ultra-confortabile fac din Grand Cinema Digiplex locaţia perfectă pentru vizionarea spectacolelor clasice.

Spectacolul „Il Trittico” transmis de Grand Cinema Digiplex are o durată de aproximativ 170 de minute. Preţul unui bilet la această reprezentaţie este de 55 de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-10-26

Mai multe imagini:
14 iunie, Trilogia lui Puccini: “Il Trittico” merge la Mall Băneasa
zoom

TAGURI: Il Trittico, Antonio Pappano, mall, Baneasa

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova