2017-01-22 16:09

MONDEN


15,16, 26 februarie, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”: Mihai Călin este “Băiatul din ultima bancă”

 |  14:11
15,16, 26 februarie, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”: Mihai Călin este “Băiatul din ultima bancă”

Un profesor de liceu corectează lucrările pe care le-a dat elevilor săi, lucrări cu titlul ''Cum mi-am petrecut ultimul weekend''. Fiecare lucrare i se pare mai proastă decât precedenta. Până îi cade în mână lucrarea băiatului cel tăcut, care stă în ultima bancă. Profesorul o citeşte de câteva ori, ca să fie sigur că nu-l înşală ochii.

Pornind de la această compunere surprinzătoare, între adult şi tânăr se creează o legătură deopotrivă profundă şi primejdioasă. Periculoasă pentru ei şi pentru cei din jurul lor. Băiatul din ultima bancă este o piesă despre maeştri şi discipoli; despre părinţi şi copii; despre oameni care au văzut prea mult şi oameni care învaţă să privească. O piesă despre plăcerea de a te amesteca în vieţile altora şi despre riscul de a confunda viaţa cu literatura. O piesă despre cei ce aleg ultima bancă: aceea de unde se văd toate celelalte. Premieră16 februarie 2012, Teatrul Naţional “I.L. Caragiale”. Actorul Mihai Călin interpretează rolul lui German. Mihai Călin se numără printre cei mai apreciaţi şi mai respectaţi actori români ai momentului, dovedind de-a lungul anilor o pasiune imensă pentru profesie şi un respect profund pentru publicul care îi urmăreşte evoluţia pe scenă. Pe de o parte trecerea anilor a însemnat acumularea de experienţă şi provocări noi actoriceşti de la care Mihai nu s-a dat niciodată în lături, iar pe de altă parte, clipele petrecute alături de familie şi prieteni i-au hrănit sufletul şi l-au ajutat să îşi dezvolte laturi nebănuite.

Mihai Călin a reuşit să găsească punctul de echilibru între latura profesională şi viaţa de familie, în mare măsură, acest demers a fost influenţat de valorile transmise în interiorul familiei, valori cărora Mihai le este fidel.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-28

TAGURI: Mihai_Calin, baiatul_din_ultima_bancaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image