2017-01-19 13:10

MONDEN


17-23 decembrie: “Cele trei dive”, pentru prima dată împreună

 |  21:00
17-23 decembrie: “Cele trei dive”, pentru prima dată împreună

Ruxandra Donose (foto), Teodora Gheorghiuşi Leontina Văduva, voci care s-au remarcat pe cele mai mari scene ale lumii, concertează pentru prima dată împreună în România, în cadrul turneului „Cele trei dive”, care se desfăşoară la Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Bucureşti, între 17 şi 23 decembrie.

Cele trei dive Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu şi Leontina Văduva sunt pentru prima dată împreună pe scenele din România, la invitaţia pianistului Horia Mihail, care le acompaniază în cadrul turneului. Unul dintre numele celebre ale generaţiei sale la nivel internaţional, mezzosoprana Ruxandra Donose s-a bucurat de aprecierea criticii şi a publicului pe scenele de operă şi în sălile de concert, peste tot unde a cântat. Vocalitatea ei expresivă, muzicalitatea şi eleganţa prezenţei scenice i-au permis abordarea unui repertoriu larg, atât de operă, cât şi vocal-simfonic.

De la Opera de Stat din Viena, angajamentele au condus-o în întreaga lume, de la Royal Opera House Covent Garden din Londra la Metropolitan Opera New York, de la San Francisco Opera la operele naţionale din Paris, Berlin, Los Angeles, Munchen, Madrid şi Tokyo. Soprana Teodora Gheorghiu a cântat alături de unii dintre cei mai importanţi dirijori din lume, precum Seiji Ozawa, Franz Welser-Möst, Marco Armiliato, Bertrand de Billy, Peter Schneider, Adam Fischer şi Christophe Rousset.

În afara scenei de operă, cariera Teodorei Gheorghiu este bogată în recitaluri şi concerte vocal-simfonice. Leontina Văduva, o soprană cu o voce lirică inconfundabilă, excelează în personajele pline de poezie precum cel al Julietei, al Violetei din “Traviata” sau al Margaretei din “Faust”, creaţii în care şi-a demonstrat măiestria artistică. A cântat pe mari scene precum Paris (Opera Bastille, Châtelet, Opera Comică, Théâtre des Champs Elysées, Sala Gaveau), Londra (Covent Garden), Milano (La Scalla), Viena (Staatsoper), New York (Metropolitan).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-11-28

TAGURI: Teodora Gheorghiu, Ruxandra Donose, opera, concertComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image