2019-02-20 09:35


23 aprilie, Bucureşti: Gala UNITER, ediţia a XX-a

 |  13:48
23 aprilie, Bucureşti: Gala UNITER, ediţia a XX-a

Teatrul Odeon urmează să fie gazda celei de-a XX-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, eveniment ce se va desfăşura pe 23 aprilie la Sala Majestic din Bucureşti. Conform statutului Uniunii Teatrale din România, Senatul UNITER acordă în cadrul Galei Premiilor UNITER Premiul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi premiile speciale.

Nominalizările pentru cea de-a XX-a ediţie a Galei Premiilor UNITER:

Debut

Attila Balogh pentru regia spectacolului “Trahinienele” de la Teatrul Tamási Áron, Sfântu Gheorghe, Raluca Vermeşan pentru rolul Helen din spectacolul “XXL” la Teatrul ACT, Bucureşti, Cătălin Vieru pentru rolul Hlestakov din spectacolul “Revizorul” la Teatrul ''Anton Pann'', Râmnicu Vâlcea.

Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic

”Argentina” de Ilinca Stihi, regia artistică Ilinca Stihi, producţie a Societăţii Române de Radiodifuziune, “Părintele Arsenie Boca - Taina Iubirii” de Ion Costin Manoliu, regia artistică Nicolae Mărgineanu, producţie a Societăţii Române de Radiodifuziune, “Shylock” de Gareth Armstrong, regia artistică Răzvan Popa, producţie a Societăţii Române de Radiodifuziune.

Cea mai bună scenografie

Vioara Bara pentru scenografia spectacolului “Scripcarul pe acoperiş” la Teatrul ''Regina Maria'', Oradea, Dragoş Buhagiar pentru scenografia spectacolului “Ultima zi a tinereţii” la Teatrul Naţional ''Radu Stanca'' Sibiu, Nikola Toromanov pentru scenografia spectacolului “Vizita bătrânei doamne” la Teatrul Naţional Bucureşti.

Cel mai bun actor în rol secundar

Balázs Bodolai pentru rolul Helmuth von Sachs din spectacolul “Aniversarea” la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, Victor Rebengiuc pentru rolul Matvei Semionovici Şabelski din spectacolul “Ivanov” la Teatrul ''Bulandra'', Bucureşti, Cornel Scripcaru pentru rolul Pavel Kirillici Lebedev din spectacolul “Ivanov” la Teatrul ''Bulandra'', Bucureşti.

Cea mai bună actriţă în rol secundar

Ioana Dragoş Gajdo pentru rolul Golde din spectacolul “Scripcarul pe acoperiş” la Teatrul ''Regina Maria'', Oradea, Emőke Kató pentru rolul Else din spectacolul “Aniversarea” la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, Ana Ioana Macaria pentru rolul Nastenka din spectacolul “Însemnările unui necunoscut” la Teatrul ''Bulandra'', Bucureşti.

Cel mai bun actor în rol principal

Sorin Leoveanupentru rolul titular din spectacolul “Caligula” la Teatrul Naţional ''Marin Sorescu'' Craiova, Marian Râlea pentru rolul Saşa Saveliev din spectacolul “Îngropaţi-mă pe după plintă” la Teatrul ''Bulandra'', Bucureşti, Marius Turdeanu pentru rolul Emil Cioran din spectacolul “Ispita Cioran” la Teatrul Naţional ''Radu Stanca'', Sibiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-08-21

TAGURI: Gala UNITER, editia XX, Teatrul Odeon, premii speciale
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...