2017-01-24 09:11


29 februarie: Opeth cântă în Club Jukebox

 |  13:59

Revelaţia muzicii rock progresive a ultimului deceniu, Opeth, concertează în premieră la Bucureşti, în cadrul turneului de promovare a celui mai nou album, intitulat „Heritage”.

Opeth, una dintre cele mai longevive şi creative trupe de metal din Suedia, s-a format în anul 1990 în Stockholm şi a lansat până acum 10 albume de studio, trei albume live şi trei DVD-uri. Ultimele cinci dintre ele au ocupat poziţii înalte în topurile din toată lumea, inclusiv Billboard şi Heatseekers din Statele Unite. „Deliverance”, discul lansat în anul 2002, a câştigat Premiul Grammy în Suedia la categoria „Best Hard Rock Album”, iar cel din 2008, „Watershed”, a intrat direct pe locul 1 în topul de vânzări din Finlanda. Noul album „Heritage” a primit critici favorabile atât de la presa de specialitate, cât şi de la fani şi a debutat în topul Billboard 200 pe poziţia a 19-a.Trupa, cu un stil original şi incandescent, a încorporat de-a lungul carierei elemente de hard rock melodic şi progresiv ale anilor ’70 specifice unor trupe ca Deep Purple, Black Sabath şi Led Zeppelin cu influenţe din muzica folk scandinavă, blues, clasică, jazz şi metal extrem. Formaţia, după mai multe schimbări în componenţă, e alcătuita din Mikael Åkerfeldt (voce/chitară), Fredrik Åkesson (chitară), Martin Mendez (chitară bas), Martin „Axe” Axenrot (tobe) şi Per Wiberg (clape). De la înfiinţare, formaţia a avut 15 membri oficiali, însă în prezent doar Åkerfeldt e membrul original. În mai 2007, Peter Lindgren parăseşte oficial formaţia Opeth şi este înlocuit de Fredrik Åkesson (ex-Arch Enemy).

În vara lui 2007, Mikael Akerfeldt a oferit câteve detalii despre viitorul album al trupei. El a declarat că albumul va fi mai rapid, folosind ProTools pentru a înregistra demo-ul, şi în prezent lucrează la materiale noi dar se ocupa şi de un alt proiect personal. Pe 31 august 2007 a fost prezentată coperta urmatorului album live, "The Roundhouse Tapes", care a fost apoi lansat pe 22 octombrie 2007 la Peaceville Records. Cd-ul conţine înregistrarea concertului susţinut de Opeth la Camden Roundhouse, Londra, marea Britanie, pe data de 9 noiembrie 2006.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-14

TAGURI: Opeth, metal, Heritage, formatia, "The Roundhouse Tapes"Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image