2018-12-11 13:23


3 mai, Compania Passe Partout DP, Bucureşti: Dan Puric este Made în România

 |  13:00
3 mai, Compania Passe Partout DP, Bucureşti: Dan Puric este Made în România

Purtând semnătura originală a lui Dan Puric, acest spectacol, lansat în decembrie 2001 la Sala Rapsodia a fost şi rămâne o provocare a reputatului actor şi regizor, ca şi a tinerei sale trupe, adresată atât artei spectacolului românesc cât şi propriilor performanţe din spectacolele sale anterioare: "Pantomimia", "Toujours l 'amour", "Costumele!".

"Made în România" este o irezistibilă şi savuroasă înşiruire de aşa-zise povestioare muzicalo-moralizatoare care surprind şi încântă spectatorul prin ineditul desfăşurării, prin haz şi dezinvoltură. Amalgamate într-un stil inconfundabil chiar de către Dan Puric, poveştile se dizolvă pe nesimţite unele în celelalte şi se revarsă în sala de spectacol stârnind relaxare şi bună dispoziţie. Întregul spectacol este străfulgerat de tradiţia gagurilor specifice filmului mut, pe când finalul, surprinzător, transfigurează dintr-odată pantomima şi stepul în dans popular românesc.

În tot acest timp, umorul de calitate devine tot mai molipsitor, potenţând performanţele interpretative ale actorilor, iar pe măsură ce spectatorii sunt prinşi în joc, tinerii artişti stimulaţi de succesul de public- improvizează cu rafinată virtuozitate. "Made în România" devine pentru arta fără cuvânt,  în care este neîntrecut Dan Puric,  expresia profund originală a unei creaţii unice pentru spaţiul cultural românesc, în care întruchiparea candidă a bucuriei jocului este sublimată teatral în degajări energetice greu de cuantificat.Premiul special pentru performanţă în teatrul non-verbal - UNITER 2002 Festivaluri Internaţionale: Menden(Germania); Grenoble(Franţa); Ulm(Germania); Butrinti (Albania), Budapesta (Ungaria), Madrid(Spania).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-05-02

TAGURI: Dan Puric, Made in Romania, spectacol
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...