2018-09-25 00:28


5-13 mai, Timişoara: Texte româneşti la Festivalul Dramaturgiei 2012

 |  14:36
5-13 mai, Timişoara: Texte româneşti la Festivalul Dramaturgiei 2012

Ediţia 2012 a Festivalului European al Spectacolului Timişoara - Festivalul Dramaturgiei Româneşti, organizat de Teatrul Naţional între 5 şi 13 mai, reia într-o formă contemporană, proaspătă, o tradiţie de trei decenii, cu scopul de a plasa fenomenul dramatic românesc în mişcarea teatrală europeană ca parte integrată a ei. Totodată, Festivalul Dramaturgiei Româneşti, susţinut de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, va fi o sărbătoare a oraşului, o întâlnire la care au fost invitate teatrul, muzica, dansul şi artele vizuale.

Festivalul e structurat pe o dimensiune românească, având ambiţia de a inventaria cele mai bune texte româneşti de teatru ca parte integrantă a culturii europene şi o dimensiune internaţională, de asemenea bine reprezentată în program. Anul acesta se vor desfăşura următoarele module: secţiunea-concurs FDR, secţiunea Clasic ORama, secţiunea Story Theatre, secţiunea Europe on Stage, secţiunea Teatrul şi Comunitatea, secţiunea CND şi secţiunea Outdoor.

Ediţia 2012 îşi propune, de asemenea, să cerceteze teatrul în relaţie directă cu subiecte de strictă actualitate, nu doar prin spectacole, ci şi prin intermediul seriilor de work-shop-uri, dezbateri, lansări de carte etc.

De asemenea, festivalul va marca şi o premieră naţională, inaugurarea Fabricii de decoruri, iniţiativă ce reprezintă o idee revoluţionară, o aliniere la sistemele de funcţionare ale marilor teatre europene şi punctul de pornire a unei noi industrii - industria de teatru. În cadrul evenimentului vor fi desemnate cele trei texte finaliste ale Concursului Naţional de Dramaturgie. Totodată, în urma atelierului de scenaristică, respectiv a spectacolelor-lectură ale acestor texte, juriul CND va acorda Premiul pentru Cea mai bună piesă românească a anului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-07-10

Mai multe imagini:
5-13 mai, Timişoara: Texte româneşti la Festivalul Dramaturgiei 2012
zoom
5-13 mai, Timişoara: Texte româneşti la Festivalul Dramaturgiei 2012
zoom

TAGURI: Festivalul Dramaturgiei romanesti 2012, Timisoara
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...