2017-01-24 11:11


5-8 ianuarie, Piatra Neamţ: Andi Vasluianu, în juriu la Filmul de Piatră

 |  21:00
5-8 ianuarie, Piatra Neamţ: Andi Vasluianu, în juriu la Filmul de Piatră

Cele mai “calde” filme scurte din România şi din Republica Moldova se aliniază la start!  Scurtmetraje, filme de ficţiune, de animaţie, documentare, experimentale sau chiar videoclipuri, de la cineaşti profesionişti sau pur şi simplu de la studenţi sau amatori, sunt strânse în competiţie şi arătate publicului cinefil în această ediţie “3.0”.

Cele 313 scurtmetraje înscrise au fost urmărite de echipa festivalului, iar 55 dintre ele au intrat în concursul final. Ana Ularu, Andi Vasluianu, Irina Margareta Nistor, Aurelian Nica, Virgiliu Mărgineanu şi Ticu Lăcătuşu sunt cei care vor juriza cele 55 de filme selectate. E vorba despre 15 filme la categoria Ficţiune, câte 10 la Animaţie, Experimental şi Videoclip, nouă la Documentar şi opt în noua categorie dedicată sporturilor extreme.

Va exista şi o secţiune necompetiţională, cu 14 filme. Evenimentul este singurul de gen dedicat exclusiv filmelor produse în România sau în Republica Moldova. Iniţiat şi coordonat de regizorul Andrei Dăscălescu, ediţia “3.0” este de departe cea mai prolifică de până acum, cu un record de scurtmetraje înscrise, dar şi cea mai competitivă. Începând din acest an, festivalul de la Piatra Neamţ, devine singurul din România cu o secţiune specială dedicată sporturilor extreme. Cele mai bune filme sunt recompensate de către Institutul Cultural Român cu premii în bani, totalizând aproape 5.000 de euro, la care se adaugă premii şi menţiuni în produse de la partenerii Festivalului.

Teatrul Tineretului, gazda tradiţională a Festivalului, este în renovare, aşa că ediţia “3.0” de la începutul lui 2012 se va desfăşura la Sala “Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean Neamţ. Intrarea la toate programele este liberă, cu excepţia festivităţii de închidere, la care intrarea se face pe bază de invitaţie sau acreditare. Pe lângă secţiunile din competiţie, evenimentul va mai include concerte (Partizan, URMA, Electric Fence), petreceri cu proiecţii multimedia (Matze şi Dan Basu) şi o întâlnire-eveniment cu Draga Olteanu Matei, moderată de criticul de film Angelo Mitchievici. Spectatorii se vor bucura de secvenţe din filmele cele mai îndrăgite în care actriţa a fost protagonistă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-09

TAGURI: Filmul de Piatra, Piatra Neamt, film, scurtmetraje, Andi Vasluianu, JuriuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image