2018-12-12 10:37


6 iunie, Romexpo: Linkin Park, trupă cu o puternică orientare socială

 |  15:29
6 iunie, Romexpo: Linkin Park, trupă cu o puternică orientare socială

Mike Shinoda, Chester Bennington, Brad Delson, Phoenix, Joe Hahn, Rob Bourdon nu sunt doar o trupă rock, ci un hibrid rock, hip-hop, electronic, rock alternativ. Cei şase membri sunt originari din sudul Californiei, iar ideea trupei a apărut în micul dormitor al vocalistului Mike Shinoda, unde, împreună cu Delson au înregistrat primul material, în 1996. Cei doi au fost colegi de şcoală.

De atunci, LinkinParkau vândut peste 45 de milioane de albume în întreaga lume şi au câştigat două Premii Grammy din şase nominalizări, plus numeroase alte premii ale industriei muzicale.“Cea mai mare greşeală pe care o fac unii este aceea de a spune că suntem doar o trupă rock”, spune chitaristul Brad Delson. “Noi considerăm muzica noastră un hibrid a ceea ce am ascultat noi şase de-a lungul timpului. Titlul albumului nostru de debut, «Hybrid Theory», este de fapt numele pe care voiam să-l purtăm ca trupă şi este rezultatul a şase moduri de a înţelege muzica şi a şase personalităţi artistice distincte.”

”Hybrid Theory” a fost certificat cu discul de diamant (10 milioane de exemplare în SUA) şi a câştigat multi-platina în multe alte ţări. Ultimul lor album, “A Thousand Suns”, a debutat direct pe locul 1 în Billboard Top 200 Chart, ceea ce-l face al treilea album consecutiv semnat de Linkin Park care ajunge acolo. Turneul de promovare cu acelaşi nume, “A Thousand Suns Tour”, a traversat cinci continente şi 30 de ţări, prilej cu care cei şase au cântat în faţa a peste un milion de fani.  Linkin Park lucrează în prezent la un nou album, care va fi lansat în vara anului 2012. După o perioadă de experimente şi într-o eră în care mai toate formaţiile merg spre dubstep, LinkinParka decis să revină la soundul iniţial. Vocalul Chester Bennington spune despre noul proiect că: “O să fie ceva mult mai familiar oamenilor decât a fost «A Thousand Suns». Am încorporat mult sunet de chitară, refrenuri grandioase, dar şi câteva elemente electronice grele. Vom încerca să venim cu un sound greu, fără să mergem prea mult spre metal"”. Chester Bennington a mai dezvăluit că, din punct de vedere al temelor lirice, se va baza pe chestiuni mult mai personale. “Am scris mult despre relaţii”, a explicat el. “Nu suntem o trupă politică, ci avem o puternică orientare socială”.În deschiderea concertului va cânta trupa Zdob şi Zdub.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-07-25

TAGURI: Linkin Park, Romexpo, orientare sociala
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...