2018-12-11 20:28


8 iunie, Teatrul Mic: Dan Condurache dă nas în nas cu matroana Warren

 |  16:00
8 iunie, Teatrul Mic: Dan Condurache dă nas în nas cu matroana Warren

„Profesiunea doamnei Warren” a fost scrisă de George Bernard Shaw în 1893. Piesa a fost cenzurată timp de opt ani, iar când, în sfârşit, a avut premiera la Londra, în 1902, publicul a fost de-a dreptul indignat de conţinutul controversat la vremea aceea.

Povestea se desfăşoară în jurul relaţiei dintre doamna Kitty Warren, matroana unui bordel – „o femeie agreabilă, prezentabilă, vulgară şi destul de bătrână”, aşa cum ne-o prezintă autorul - şi fiica ei, Vivie. Având ca atuuri umorul acid şi intuiţia abilă, Shaw le pune pe mamă şi fiică în ipostaza de a se confrunta pentru a demasca ipocrizia şi decadenţa aşa-numitei societăţi de bon ton. Va rezista relaţia lor în urma unei lupte date în jurul sexului, dragostei, banilor, carierei şi moralităţii? O comedie spumoasă, „Profesiunea doamnei Warren” este şi o acuză pertinentă la adresa condiţiei femeii în acea perioadă.

Actorul Dan Condurache este Sir George Crofts, în piesa „Profesiunea doamnei Warren”. Actorul a debutat în spectacolul „Nu suntem îngeri”, al lui Paul Ioachim, şi „Galileo, Galilei”, de Umberto Eco. „Emoţii nu am avut, pentru că eram antrenat de domnul Cotescu, care era în stare să facă actor şi dintr-o trestie, cu singura condiţie ca trestia să gândească”, spune Dan Condurache într-un interviu pentru o publicaţie centrală.

Joacă pe marea scenă a Teatrului Mic, instituţie căreia i-a rămas fidel, a construit personaje în filme, este un extraordinar actor de televiziune şi radio. În serialul „Aniela”, a „trăit” ultimele clipe ale marelui Gheorghe Dinică. Despre rolul din „Aniela” spune că a fost un fel de datorie faţă de bunicii săi, care au trăit „La belle epoque”. Când vine vorba de cel mai dificil rol pe care l-a interpretat, acesta spune: „Rolul propriei vieţi. L-am gestionat precar. Disperat şi deznădăjduit (cum sunt şi acum), mi-am agresat familia, prietenii şi vina era numai a mea”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-08-18

Mai multe imagini:
8 iunie, Teatrul Mic: Dan Condurache dă nas în nas cu matroana Warren
zoom

TAGURI: Profesiunea doamnei Warren, dan Condurache, matroana
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GELU
07 Iun 2012

un mare actor roman.pacat ca a fost nevoit sa faca astfel de compromisuri(manelo-telenovelele mediapro) pentru a supravietuii...
Random imageUltimele stiri


loading...