2016-12-09 11:51

MONDEN


9-11 decembrie: Crăciunul ţărănesc la MTR

 |  16:30
9-11 decembrie: Crăciunul ţărănesc la MTR

Crăciunul Ţărăneasc adună laolaltă, într-o ediţie specială pentru Crăciun produse tradiţionale, zeci de producători şi meşteşugari iscusiţi. Târgul îşi deschide porţile de vineri până duminică, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, între orele 10.00 şi 18.00. Coşurile şi vitrinele sunt încărcate de bunătăţi atât de dulce, cât şi de post.

Astfel, sunt etalate: brânzeturi de toate neamurile de la Bran (telemea, brânză de burduf, simplă, în coaja de brad, urdă dulce sau sărată, caş afumat); caşuri şi caşcavaluri specifice zonei Argeşului, dar şi vestita telemea din Mărginime, brânzeturi de capră şi alte specialităţi; pastramă simplă sau afumată, la sare sau cu baiţuri naturale pregătită în diferite gospodării din Braşov, Argeş sau Sibiu; preparate din carne de porc, capră, oaie, gâscă, pui de la Botoşani, Iaşi, Argeş, Galaţi; cozonaci delicioşi, din Moldova; zacuşte de toate felurile: de vinete, de ghebe şi alte conservăraie de casă de sezon; gemuri şi dulceţuri bucovinene şi maramureşene; vestitele murături ale lui Nea Puiu: pepene galben murat, asortate, conopidă, mere şi pere murate; siropuri naturale de muguri de brad, merişoare sau din diferite fructe de pădure; sucuri naturale de mere; miere; vin şi palincă de Zalău; ţuică; ceaiuri; alifii şi tincturi de leac din Apuseni; legume de sezon din gospodării ţărăneşti (jud. Teleorman); turtă dulce; covrigi de Piteşti şi de Buzău; ciocolată de casă; fondante şi halviţă de la Arad; dulciuri ungureşti; kurtos kalacs; prăjituri de casă din Muntenia, Maramureş şi Bucovina; grătare încinse şi vin fiert; mici; tochitură; mămăliguţă caldă; sărmăluţe şi alte bunătăţi de post, pregătite sub ochii vizitatorilor. Nu lipsesc meşterii care împletesc şi olăresc cu atâta măiestrie lucruri de trebuinţă caselor de gospodari, care vin cu obiecte de ceramică, produse din lemn, oale pentru sarmale din ceramică, căciuli, fulare şi alte împletituri pentru sezonul rece, căciuli de blană din Moldova şi alte obiecte meşterite cu drag şi pricepere. La Piaţa de Crăciun totul se ia pe degustate, între 9 şi 11 decembrie, de la ora 10.00 până la ora 18.00, la MŢR.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-11-05

TAGURI: Craciunul taranesc, Muzeul Taranului Roman, produse traditionale



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

România riscă penalizări dacă nu expune 51% produse tradiționale la rafturi Romania risca o procedura de infringement, daca nu va modifica prevederea din Legea privind... 21 Noi 2016 | (0)
51% produse românești la raft - prevederea care poate costa scump România România riscă o procedură de infringement, dacă nu va modifica prevederea din Legea privind... 21 Noi 2016 | (1)