2019-01-22 06:58


A murit cântăreţul John Weldon Cale din cauza unui atac cerebral. Ascultaţi celebra piesă "After Midnight"!

 |  11:10
A murit cântăreţul John Weldon Cale din cauza unui atac cerebral. Ascultaţi celebra piesă "After Midnight"!

John Weldon Cale a murit, vineri, într-un spital din California, în urma unui atac celebral. Cântăreţul şi compozitorul american care a ajutat la apariţia Tulsa Sound, gen muzical care combină blues, rock şi country avea 74 de ani.

Născut în Oklahoma, JJ Cale a ajutat la apariţia Tulsa Sound, gen muzical care combină blues, rock şi country. Artistul a devenit faimos în 1970, când Eric Clapton i-a preluat piesa "After Midnight", informează bbc.co.uk, citat de Mediafax. De asemenea, în 1977, Clapton a făcut celebră şi melodia lui J J Cale, "Cocaine".

Născut în 1938, John Weldon Cale a folosit numele de scenă JJ Cale pentru a evita o posibilă confuzie cu John Cale, din formaţia Velvet Underground.

Astfel, după succesul melodiei "After Midnight", cântăreţul american a înregistrat albumul "Naturally" - primul dintre cele 14 materiale discografice ale sale.

Totodată, Cale mereu se descria ca fiind mai mult un compozitor decât un cântăreţ, iar melodiile sale au devenit un succes când au fost interpretate de alţi artişti precum Tom Petty, Santana şi Lynyrd Skynyrd.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-28

GALERIE MEDIA


TAGURI: murit, john, weldon, cale, atac, cerebral, cauza, tulsa sound, ani, piesa, after, midnight
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...