2018-12-17 21:31


A murit legendara balerină rusă Maia Pliseţkaia. Avea 89 de ani şi locuia în Germania

 |  16:56
A murit legendara balerină rusă Maia Pliseţkaia. Avea 89 de ani şi locuia în Germania

Maia Pliseţkaia, legendara balerină rusă și una dintre cele mai importante dansatoare şi coregrafe din toate timpurile, a murit sâmbătă, la vârsta de 89 de ani, potrivit unui anunţ făcut de directorul general al Teatrului Balşoi, Vladimir Ourin, citat de Russia Today.

Maia Pliseţkaia a murit în Germania, în urma unui atac de cord. „Soţul ei, compozitorul Rodion Schedrin, tocmai m-a sunat. Ea a murit în urma unui atac de cord - doctorii germani au făcut tot ce au putut, dar nu au putut să o salveze”, a declarat Vladimir Ourin, pentru agenţia rusă de ştiri TASS, citată de site-ul televiziunii Russia Today.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis condoleanţe familiei celebrei balerine. Născută pe 20 noiembrie 1925, la Moscova, Maia Pliseţkaia a fost considerată una dintre cele mai importante balerine ale secolului al 20-lea.

A murit legendara balerină rusă Maia Pliseţkaia. Avea 89 de ani şi locuia în Germania
zoom

A făcut parte dintr-o proeminentă familie de artişti ruşi cu origini evreieşti. Tatăl său a fost împuşcat mortal în 1938 de regimul Stalin, iar mama sa, de profesie actriţă, a fost acuzată de trădare şi trimisă într-un lagăr din Kazahstan. Maia Pliseţkaia a fost apreciată atât datorită tehnicii sale desăvârşite şi interpretării dramatice, cât şi pentru faptul că spectacolele sale au sfidat convenţiile sovietice.

S-a alăturat Teatrului Balşoi în 1943, la vârsta de 18 ani, şi a devenit unul din starurile acestei instituţii de spectacole.

Maia Pliseţkaia a dansat timp de peste cinci decenii, retrăgându-se din activitate abia în 1990. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-03

TAGURI: a, murit, balerina, rusa, maia, plisetkaia, germania
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...